Maandag 11 mei: Openbare bijeenkomst GBT in de kern Geerdijk

0
911

logo-gbt.jpgHet bestuur van GemeenteBelangen Twenterand [GBT] houdt op 11 mei a.s. een openbare ledenvergadering. Lid of geen lid, buurtbewoner of niet; belangstellenden zijn van harte welkom. Omdat ‘elke kern telt’ bij GBT is dit keer Geerdijk aan de beurt. Ook nu staan er interessante onderwerpen op de agenda.

Naast de gebruikelijke onderwerpen op een bestuursagenda willen wij de volgende onderwerpen even uitlichten. Zo is er een bestuursverkiezing. Aftredend volgens rooster en herkiesbaar is penningmeester mevrouw M. Ardesch uit Den Ham. Daarnaast stelt het bestuur voor mevrouw L. Hornstra uit Geerdijk als bestuurslid te benoemen.

Verder wordt voorgesteld tot Statutenwijziging over te gaan. Sinds de oprichting van de partij in 2005 wordt dit de eerste keer. De wijziging maakt het bijvoorbeeld mogelijk commissies in te stellen, die zich richten op specifieke onderwerpen waar speciale kennis of interesse voor nodig is.

Zoals altijd is er aandacht voor de politieke actualiteiten. Er wordt teruggekeken op het afgelopen half jaar en onderwerpen die de komende periode op de gemeenteraadsagenda behandeld worden. Zoals;

Introductie scheiding

• Zwembaden en sportaccommodaties;
• Afvalbeleid (grijze en gft-containers, verwerken plastic, blik en drankkartons);
• Evenementenbeleid (organiseren van activiteiten);
• Reclame en bewegwijzering (tegengaan wildplakken, borden langs de weg);
• Stand van zaken zorg: Wmo, huishoudelijke hulp, jeugdhulp en werk;
• Jaarrekening 2014 en begroting 2016 en
• Nieuw Bestemmingsplan Buitengebied (o.a. megastallen)

 

Kortom genoeg onderwerpen die u rechtstreeks raken. De raadsfractie zal hierover een toelichting en uitleg geven. U kunt hierop direct reageren door middel van vragen stellen. Eventueel aangedragen ideeën zijn altijd bespreekbaar. Als ook het kenbaar maken van een onderwerp dat hierboven niet vermeld is.

De openbare ledenvergadering begint maandag 11 mei 2015 om 20.00 uur.
Plaats van handeling: café De Brug, Noorderweg 85 te Geerdijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier