Maak van Schuineweg een perfecte rondweg.

1
904

WESTERHAAR – Algemeen Zakelijk Belang Westerhaar-Vriezenveensewijk wil dat de Schuineweg wordt opgewaardeerd tot een volwaardige 2-baans weg om o.a. de verkeersveiligheid in het centrum te vergroten en de doorstroming te verbeteren.
A.Z.B. denkt zo het centrum te ontlasten van verkeer wat er niet wil en/of hoeft te zijn. “De Schuineweg is een perfecte rondweg optie die al in eigendom is van de gemeente.”
De 2 zebrapaden geven aan dat het wenselijk is personen te helpen bij de drukte op de Hoofdweg. Ook is het belangrijk om hier het parkeren veiliger maken.
De Schuineweg kan met de opwaardering een volwaardige ontsluitingsweg worden voor heel Kruidenwijk.

Met een opgewaarde Schuineweg is Kruidenwijk ook beter bereikbaar voor politie, brandweer en ambulance.
Om Kruidenwijk 1 en 2 nog beter bereikbaar te maken zouden extra parkeerplaatsen kunnen worden aangelegd, waardoor er minder geparkeerde auto`s op de weg staan.

Ook zal met een opgewaarde Schuineweg minder verkeer door het centrum gaan van bezoekers die naar het kulturhus (b.v. prikpost) moeten vanuit Vroomshoop en Kruidenwijk en naar het toekomstige Haarhuus en brede school.
De Schuineweg is ook een goed alternatief bij afsluiting van de N36. Bij ongelukken op de N36 hoeft het omleidingsverkeer dan niet meer door het centrum.

A.Z.B. vraagt de gemeente ook aandacht voor de “uitermate slechte staat van onderhoud” van de Hoofdweg: “Dit geeft een slechte uitstraling aan ons dorp/gemeente, maar nog
belangrijker: het veroorzaakt regelmatig gevaarlijke situatie doordat er gaten in het asfalt vallen.”
A.Z.B. verzoekt om de Hoofdweg bovenaan de onderhoudslijst te plaatsen, dan wel voor groot onderhoud in aanmerking te laten komen: “Noodreparaties zijn er inmiddels meer dan
voldoende geweest. Er is nu een structurele oplossing nodig.”

De leden van A.Z.B. krijgen regelmatig de klacht dat de inrichting van de openbare ruimte en het onderhoud van het openbaar groen te wensen over laat.

A.Z.B is ontevreden over het “zeer eentonige” openbaar groen in de omgeving van de winkels. “Ook zijn overige beeldbepalende plaatsen zoals het kulturhus de Klaampe bij ingang van het medisch centrum, busstation, rotonde N341 en ingangen van het dorp een voorbeeld van plaatsen waar een opwaardering op korte termijn op zijn plaats zou zijn.”

“Daarom dringen aan bij u aan op opwaardering van de openbare ruimte/groen. Voor het reeds aanwezige zouden wij het graag net zo onderhouden willen zien als wij onze eigen panden en tuinen ook onderhouden, met dezelfde regelmaat en inzet!”, schrijft Algemeen Zakelijk Belang aan de raadsleden.

Tot slot wijst A.Z.B. de gemeenteraad erop dat Westerhaar zeer beperkt te vinden is op de ANWB-borden in Twenterand.

“Dit heeft als gevolg dat klanten van buitenaf de ondernemers niet of minder goed kunnen vinden. Uit navraag van enkele leden blijkt dat de gemeente adviezen kan geven aan de daarvoor ingestelde instanties over de bereikbaarheid
en vindbaarheid van plaatsen op borden.”

A.Z.B. zou graag zien dat Westerhaar goed wordt doorverwezen vanuit buurdorpen en vraagt dan ook of de raad zich hiervoor wil inzetten.

1 REACTIE

  1. Ik begrijp niet waarom het zo lang geduurd heeft dat dit aan de orde komt.

    Toen de Hoofdweg veranderd is, had dat direkt moeten gebeuren.

    Vooral voor de kinderen.

    Maar misschien komt het nu heel vlug in orde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier