M. Collet wint Twenterand Dictee

0
1016

Het was weer hard zwoegen voor de 30 juniordeelnemers en 25 volwassenen en jongeren die deelnamen aan het vijfde Twenteranddictee, dat _mg_6492_1024x768_1024dinsdag plaatsvond in Kulturhus De Klaampe in Westerhaar.

`s Middags deden 30 leerlingen van 15 basisscholen mee. De eerste prijs werd gewonnen door Kalinda Drenth van De Fontein (locatie Hoofdweg) in Westerhaar en de tweede prijs ging naar Tjeerd Flietstra van De Bron in Vriezenveen. De derde prijs werd gedeeld door Laura de Ruiter van De Smithoek in Den Ham en Jiisca Ruiter van De Maten in Den Ham.

`s Avonds streden prominente Twenteranders, VMBO-leer-lingen en degenen die zich via het dictee in de krant gekwalificeerd hadden, met elkaar. Niet de prominenten, maar de echte dicteeliefhebbers vielen in de prijzen. Winnaar werd dhr. M. Collet. De heren R. Dijkgraaf en J. Elferink werden respectievelijk tweede en derde. Bij de VMBO`ers was Kim v/d Vlist van Het Noordik Vriezenveen de winnaar. De winnaars gingen niet alleen met de eer, maar ook met mooie prijzen naar huis, waaronder een boek beschikbaar gesteld door Boekhandel de Jong.

Het Twenteranddictee werd georganiseerd door Stichting Twenterand Cultuur en Bibliotheek Twenterand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier