Loes Twenterand verzorgt bijeenkomst -Pesten heeft jouw kind er last van-

0
539

Op maandag 10 aanstaande wordt door Loes een themabijeenkomst ‘Pesten heeft jouw kind er last van?’ georganiseerd. De bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met GGD Twente Jeugdgezondheidszorg.

Het is voor ouders vaak lastig antwoord te geven op de vraag of hun kind gepest wordt. Kinderen die pesten vertellen dat meestal niet aan hun ouders. Als je gepest wordt is het ook heel moeilijk om toe te geven. Pesten is een groepsproces waarbij alle kinderen betrokken worden. Kinderen die het mee maken, ook al spelen zij geen hoofdrol in het proces, kunnen er angstig van worden. Voor kinderen die pesten en kinderen die gepest worden heeft het vaak grote gevolgen in hun leven.

Introductie scheiding

In deze themabijeenkomst wordt uitgelegd hoe pesten eruit ziet en hoe je het kunt herkennen. Ook wordt besproken wat ouders thuis kunnen doen om pesten te voorkomen en het aan te pakken. Digitaal pesten speelt zich vaak af buiten de schoolmuren, maar kan heel veel impact hebben. Ook deze vorm van pesten zal aan bod komen.

 

Aanmelding
De lezing duurt van 19.30 tot 21.30 uur en vindt plaats bij Kindcentrum Dukkie aan de Linthorstlaan 14 in Vriezenveen. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomst. Belangstellenden kunnen zich via de website www.loes.nl/agenda aanmelden. Daar kunt u de gewenste bijeenkomst selecteren en vindt u meer informatie. Heeft u nog verdere vragen? Neemt u dan contact op via het contactformulier dat u kunt vinden op de Loes-site.

Informatie en advies aan ouders en opvoeders
In iedere Twentse gemeente is een Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Eén van de functies van het CJG is het geven van informatie en advies over opvoeding. Dat onderdeel van het CJG herkent u aan Loes. GGD Twente Jeugdgezondheidszorg is kernpartner binnen het CJG. Via Loes geven wij voorlichting en informatie aan ouders en opvoeders. Op die manier zijn wij herkenbaar, professioneel en makkelijk bereikbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier