Levend veenmuseum in Westerhaar

0
1043

veenmuseum.jpgOp donderdag 17 mei a.s. (Hemelvaartsdag) verzorgt de Stichting Veenmuseum Vriezenveenseveld weer veel activiteiten bij de zesde editie van het “Levend Veenmuseum”.

Het museum (Paterswal 11) wordt die dag bevolkt door vele vrijwilligers, die in originele kledij van zo’n 70 jaar oud het wonen en werken in het veen zullen uitbeelden.

Daarnaast zijn er deze dag vele extra activiteiten georganiseerd voor de bezoekers, o.a. demonstraties turf graven, zeisen haren, uitleg over oude gebruiksvoorwerpen, demonstraties van oude ambachten als de touwslager, stoelen matten, manden vlechten, klompen maken.
De Boerendansgroep uit Bornebroek laat oude volksdansen zien en er is live harmonica muziek van de trekharmonicaclub Bruchterveld en harmonicaspeler L. Klinkien . Het Shantykoor uit Sibculo verzorgt twee keer een optreden.

Introductie scheiding

In samenwerking met de vereniging Veenschap zal een schaapskudde geleid door de herder met zijn honden een bezoek aan het museum brengen.
Het museum zal die dag letterlijk bruisen van het leven!

 

Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd: er is koffie/thee met krentwegge, pannenkoeken en ouderwetse snoep te koop.

Op één van de twee veentreintjes kunnen de bezoekers rondrijden over het terrein en waar gewenst even afstappen om de huisjes, de winkel en de boerderij te bekijken

De openingstijden zijn van 10 – 16.30 uur.
De toegang is zoals gebruikelijk: een vrije gift.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier