Levend Veenmuseum groot succes

0
897

img-8886-rw.jpgZe hadden het eigenlijk niet beter kunnen bedenken: een levend veenmuseum houden op eenb zonnige Hemelvaartsdag. Het weer was goed en het publiek was in grote getale (meer dan 2500 bezoekers) naar het vriezenveenscheveld gekomen.
Dat was al te zien aan de lange rij auto’s aan de paterswal. De vele vrijwilligers hebben laen zijn waar het Veenmuseum toe in staat is: een dag in het verleden organiseren voor jong en oud. Vooral de jongsten vermaakten zicht best, dit had ook alles te maken met de twee turftreintjes die door het gebied reden en waar bezoekers op konden stappen om de vele huisjes, de oude kakdoos, het winkeltje en de oude machines te kunnen bezichtigen en aan het werk te zien.
Om dit alles compleet te maken waren figuranten van de plaatselijke toneelvereniging Simplonia gevraagd het feest extra luister bij te zetten.

Introductie scheiding

De vrijwilligers hadden het druk met pannenkoeken bakken en bruine bonen of kapucijners met spek te serveren. Ook de ambachtsmannen en -vrouwen, waaronder stoelmatters, de boekbinders en imker, hadden het publiek veel te vertellen. Een geslaagde activiteit vonden ook de jongeren, want een meisje van 10 stapt al voor de derde maal op het treintje. Rond het middaguur kwam er als verassing een grote kudde schapen. Roelof Klos die als parkeerwachter fungeerde, vertelde dat ze het van dit soort dagen toch wel moeten hebben. En veel bezoekers gooien vervolgens wel iets in de pot, en zonder deze bijdragen zou het erg moeilijk worden voor het Veenmuseum. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier