Levend Veenmuseum

0
919

2-5-2013-5-24-12.jpgDonderdag 9 mei 2013 (Hemelvaartsdag):
Zevende editie van het “Levend Veenmuseum”.

Op donderdag 9 mei a.s. (Hemelvaartsdag) verzorgt de Stichting Veenmuseum Vriezenveenseveld opnieuw veel activiteiten bij de zevende editie van het “Levend Veenmuseum”.
Het museum aan de Paterswal 11 te Westerhaar-Vriezenveensewijk wordt die dag door zo’n zestig vrijwilligers tot leven gebracht. Zij zullen (gestoken in originele kledij van zo’n 70 jaar oud), het wonen en werken in de Veenstreek uitbeelden.

Daarnaast zijn er deze dag vele extra activiteiten georganiseerd voor de bezoekers, o.a. demonstraties turf graven, zeisen haren, uitleg over oude gebruiksvoorwerpen, demonstraties van oude ambachten als de touwslager, stoelen matten, manden vlechten, klompen maken, spinnen en zandfiguren strooien.

Introductie scheiding

De Boerendansgroep uit Bornebroek laat oude volksdansen zien en er is live harmonica muziek van de trekharmonicaclub Bruchterveld. Gerard Schepers komt met zijn draaiorgeltje en maakt ballonnenfiguren voor de kinderen. Het Shantykoor uit Sibculo verzorgt twee keer een optreden en Janna van den Berg vertelt ouderwetse streekverhalen.
Ongeveer 10 oude tractoren en een dorsstraat zullen hun karakteristieke geluiden laten horen en laten zich graag bekijken door de bezoekers.
In samenwerking met de vereniging Veenschap wordt opnieuw getracht een schaapskudde geleid door de herder met zijn honden een bezoek aan het museum te laten brengen.
Kortom: het museum zal die dag letterlijk bruisen van het leven!

 

Voor de inwendige mens wordt ook gezorgd: er is koffie/thee met krentwegge, pannenkoeken, bruine bonen en kapucijners met spek en ouderwetse snoep te koop.

Op de twee veentreintjes kunnen de bezoekers rondrijden over het terrein en waar gewenst even afstappen om de huisjes, de winkel en de boerderij te bekijken

De openingstijden zijn van 10 – 16.30 uur.
De toegang is zoals gebruikelijk: een vrije gift

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier