Leerlingenvervoer in Twenterand efficienter

0
890

Het leerlingenvervoer in de gemeente Twenterand wordt beter en efficiënter. Dat stelt het college van burgemeester en wethouders. Door de taakstellende bezuiniging van € 200.000,- is het college op zoek gegaan naar maatregelen om tot een efficiënter leerlingenvervoer te komen.

Bij de behandeling van de begroting 2012 in de raadsvergadering van 8 november l., heeft de gemeenteraad van Twenterand besloten tot een taakstellende bezuiniging van € 200.000,- op het leerlingenvervoer in Twenterand. Een bezuiniging die gerealiseerd moet worden 2012.

 

Introductie scheiding

 

Beïnvloedbaar
Om de bezuiniging te realiseren is gekeken naar de factoren waarop de gemeente Twenterand invloed uit kan oefenen. Centrale opstapplekken, medische keuringen, promoten van carpooling en een verscherpte handhaving zijn maatregelen die het college al heeft genomen. Daarnaast is dus heel kritisch gekeken naar het efficiënter uitvoeren van het leerlingenvervoer en de Twenterandse vervoersstromen van leerlingen. Sickman Personenvervoer heeft hier samen met de gemeente naar oplossingen gezocht. Dit heeft geleid tot een overeenkomst met Sickman Personenvervoer BV, waardoor op jaarbasis € 150.000,- bezuinigd kan worden. “We moeten ons wel realiseren dat de rek er dan echt wel uit is,” aldus Binnenmars, “want binnen de huidige Verordening Leerlingenvervoer is dit het maximaal haalbare.”

De resterende bezuiniging zal dan gevonden moeten worden in bijvoorbeeld de aanpassingen van schooltijden, het aantal nieuwe scholen voor speciaal onderwijs, het aantal leerlingen met een mobiliteitsbeperking en de jaarlijkse indexering die de vervoersbranche in rekening brengt als gevolg van kostenstijgingen. “Maar dat zijn factoren waar wij als gemeente geen invloed op hebben, behalve dan door de noodzaak van de bezuiniging te onderstrepen, maar tegelijkertijd ook de kwaliteit van het leerlingenvervoer in Twenterand te bewaken,” aldus wethouder Binnenmars.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier