Leerlingen groep 3 OBS De Blokstoeke ontvangen diploma!

0
643

Vanaf september 2010 tot juli 2011 zijn de leerlingen van groep 3 bezig geweest met Overstap.
Overstap is een preventief stimuleringsprogramma om leesachterstanden bij kinderen van 6 tot 7 jaar die in een achterstandssituatie verkeren te voorkomen. Er worden tien ouderbijeenkomsten in groep 3 georganiseerd, waar ouders informatie en materiaal krijgen zodat zij thuis speel- en leesactiviteiten met hun kind kunnen doen. Het materiaal bestaat onder meer uit lees- , werk- en voorleesboekjes.
Tijdens de bijeenkomsten bleek dat zowel ouders als kinderen het leuk vonden samen te lezen. Hoewel het bij sommige kinderen heel makkelijk ging en bij anderen iets moeizamer, hebben de meeste ouders het ervaren als een waardevolle tijd. Ook leuk om te zien was hoe je kind van 3-woords zinnen opeens complete verhalen incl. moeilijke woorden ging lezen!

Introductie scheiding

Dus de kinderen hadden echt wel een diploma verdiend, na al dat harde werken! In een feestelijke bijeenkomst voor ouders en kinderen werd aan iedereen getoond hoe het lezen nu ging. Door middel van verhaaltjes, gedichtjes, liedjes en moppen werd de avond leuk gevuld, het applaus dat de kinderen kregen was dan ook meer dan verdiend! Het in ontvangst nemen van het diploma ging ook zoals het hoort, ouder en kind werden samen op het podium ontboden en mochten beide hun handtekening op het Overstap-diploma zetten! Er was de gelegenheid voor koffie en soes. Het was een fijne avond, en geweldig om zo samen het bijzondere “groep 3” jaar af te sluiten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier