Leerlingen De Blokstoeke en Domino beschilderen laatste twee molenzeilen in molenkunstproject

0
1032

p1040429-800x600.jpgVrijdag 8 juni was het de tweede dag dat twee klassen schoolkinderen uit de gemeente Twenterand in het atelier van kunstenares Louise Bramer twee van de vier molenzeilen van de Leemansmolen beschilderden met kleuren en beelden van de vier jaargetijden.
Dit keer waren ’s morgens leerlingen van De Blokstoeke uit Westerhaar en ’s middags van Domino Den Ham aan de beurt. Twee andere basisscholen, De Bron uit Vriezenveen en Willibrordus uit Vroomshoop, hadden op 1 juni ‘hun’ molenzeilen in het atelier beschilderd.
Deze beide creatieve dagen vonden plaats in het kader van het Molenkunstproject dat de vrijwillige molenaars in samenwerking met de Vroomshoopse kunstenares Louise Bramer en haar collega Wil van der Linden hebben georganiseerd vanwege het 150-jarig bestaan van de Leemansmolen.
Aan dit molenkunstproject dat bestaat uit een molenbezoek, gastles, schildersessie en een slotmanifestatie, doen vier basisscholen uit de vier kernen van de gemeente Twenterand
mee.

Introductie scheiding

 

Kunstenares Louise Bramer en haar collega Wil van der Linden hadden ‘De Vier Jaargetijden’ als thema gekozen voor dit kunstproject. Het ontwerp voor de beschildering van de zeilen van 10 x 1,5m hadden de leerlingen al eerder in de klas gemaakt, tijdens een gastles van de kunstenaressen.
Nadat de leerlingen vrijdag de eerste verflaag hadden aangebracht op het zeil, werden zij rondgeleid door het atelier van Louise Bramer.
Bovendien liet de kunstenares die gespecialiseerd is in portrettekenen, zien hoe zij in nog geen 15 minuten een verbluffend gelijkend portret van de juf en meester maakte.

Van het hele Molenkunstproject (het molenbezoek, de gastles, het werken in het atelier) zijn digitale fotoalbums per schoolklas gemaakt, die op de website van de Leemansmolen te zien zijn (www.leemansmolen.nl).
Op vrijdagmiddag 13 juli worden de vier beschilderde molen zeilen op de wieken gelegd. Dan is er op het molenerf in Vriezenveen een feestelijke manifestatie voor de vier schoolklassen.
Bij elke volgende Jubileumactiviteit en ook bij andere festiviteiten in de komende jaren zullen de beschilderde zeilen op de wieken gelegd worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier