Leden atletiekvereniging bezweren bestuurscrisis

0
636

De leden van atletiekvereniging Twenterand hebben woensdagavond besloten om de club overeind te houden. Het huidige bestuur, dat uit zes personen bestaat, treedt af. Tijdens de besloten vergadering in de kantine op sportpark De Belt in Daarlerveen, hebben acht mensen zich aangemeld om een nieuw bestuur te gaan vormen.

Het huidige bestuur heeft vorig jaar al te kennen gegeven te willen stoppen. De reden is de manier waarop de politiek in Twenterand de realisatie van een atletiekbaan op de Zandstuve voor onbepaalde tijd heeft geblokkeerd. In de vorige raadsperiode is 750.000 euro gereserveerd voor de aanleg van de baan. Het nieuwe college in Twenterand, met CDA en Gemeentebelangen Twenterand, heeft die belofte vooralsnog in de ijskast gezet. Het college wil het geld liever aan andere zaken besteden, en daarmee heeft een meerderheid van de raad ingestemd.

De woede, onbegrip en frustratie zijn enorm bij het bestuur van av Twenterand. De club heeft zich jarenlang ingespannen om de atletiek een plek te geven in Twenterand. Dat doet de vereniging onder meer met tal van activiteiten zoals de Zandstuve crosslopen en de Twenterandrun. Omdat atletiek in Twenterand is aangewezen als een zogeheten basissport, heeft de vereniging recht op een eigen accommodatie, maar daar lijkt het huidige college weinig aan gelegen te zijn, zo ervaart het av Twenterand bestuur de wijze waarop het geld voor de baan is teruggehaald.

De acht nieuwelingen worden `ingewerkt` door het huidige bestuur a.i.. Wie welke functie gaat invullen is nog niet bekend. De media is woensdagavond niet toegelaten tot de ledenvergadering van av Twenterand. De leden krijgen eerst nadere informatie via een communiqué. Dat gebeurt de komende dagen.(Tubantia)

Meer over de situatie bij av Twenterand in de Twentsche Courant Tubantia

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier