Langgerekt plein voor Brede School in Westerhaar

1
759

WESTERHAAR – Bijna honderd mensen namen maandagavond de moeite om de presentatie van het ontwerp van de Brede School in Westerhaar-Vriezenveensewijk te bezoeken. Bijzonder aan het ontwerp van het Deventer architectenbureau was het langgerekte plein aan de Oranjestraat, dat de school gaat verbinden met het nieuwe onderkomen van zorgcentrum ’t Haarhuis.

De aanbesteding voor de Brede School wordt in 2012 verwacht, waarna de bouw snel moet beginnen op de locatie op de hoek Oranjestraat/Leidijk. De oplevering van het pand zou in de zomer van 2013 moeten plaatsvinden, waarna in het nieuwe schooljaar de kinderen van de basisscholen De Blokstoeke en De Fontein hun intrek kunnen nemen in het nieuwe beeldbepalende pand. Ook de kinderopvang wordt in de Brede School ondergebracht.

Architect Daan Josee vertelde maandagavond in kulturhus De Klaampe hoe het gebouw en de omgeving worden ingevuld. Hij gaf tekst en uitleg bij een reeks schetsen. Daarbij werd duidelijk dat hij zich heeft laten inspireren door de structuur van Westerhaar-Vriezenveensewijk.

Meer over de informatieavond dinsdag in de editie Twenterand van dagblad De Twentsche Courant Tubantia.(Tubantia)

 

1 REACTIE

  1. Het langgerekte plijn is geen ontwerp van die desbetreffende architect…maar heeft volgens mij altijd al in het nieuwe bestemmingsplan gestaan.
    Maar dat maakt het idee van het plein er natuurlijk niet minder fraai om.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier