Landskampioen DEZ/ WvM vindt aansluiting met de top van het klassement

0
562

logo-WvM.jpgNa nederlagen in de eerste drie ronden van de Nationale damcompetitie, boekten de Westerhaarders zaterdag 5 januari hun vijfde overwinning op rij. Tegenstander Cema de Vaste Zet uit Geleen, werd in eigen huis met 12-8 verslagen. Door deze overwinning staat Witte van Moort nu nog slechts drie punten achter op koploper Mo & Z uit Volendam.

Remeijer deelde als eerste namens WvM een enorme stoot uit. Tegenstander Macodou Ndiaye, grootmeester en kopman van Geleen, werd al in de opening combinatief verslagen.
Daarna deelden Slotboom, Miksa en Twiest de punten tegen respectievelijk Sekongo, Van de Broek en Kamyshleeva in duels waar het evenwicht nauwelijks verbroken werd.

Introductie scheiding

 Odin Mol zorgde vervolgens voor de tweede Westerhaarse treffer. Tegenstander Ibrahim overschatte zijn positie en in plaats van voorzichtig op remise te spelen wilde hij het onderste uit de kan, mede doordat Mol lichte tijdnood had. Daar Mol gewoon de betere positie had en koelbloedig bleef kreeg Ibrahim het deksel op de neus.
Cema kwam goed weg toen Altchoul net niet, ondanks een schijf meer, kon winnen van Van Gortel. Hetzelfde gold voor Koullen tegen Barkel. Koullen kon echter met een schijfoffer in het eindspel vrij simpel remise maken, wat hij ook deed. Grootmeester Virny kwam niet door de verdediging van de taaie Maetzdorf waardoor de stand op 10-8 kwam. Herman Hilberink zorgde snel daarna dat Westerhaar het winnende elfde punt binnenhaalde middels een uiteindelijk toch nog heel iets moeizame puntendeling met Lacroix waarna Hessing de
eindstand op 12-8 bepaalde door een remise met Belgisch kampioen Schalley na een vrijwel gelijkopgaande partij.
Over 2 weken staat het altijd geladen duel tegen Huissen op het programma. Mocht WvM die wedstrijd in eigen huis winnen dan komt zelfs een podiumplek nog in zicht.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier