Lambers wil met twee inzamelsystemen komen

1
652

TWENTERAND – Wethouder Lambers bespreekt in de collegevergadering van 23 oktober een nieuw voorstel voor de inzameling van oud papier. Vrijdag werd bekend dat hij het collegebesluit om het oud papier alleen door de gemeente te laten ophalen intrekt.

“Het kan niet zo zijn dat de inzamelende verenigingen in hun voortbestaan bedreigd worden. Ze vervullen hartstikke belang-rijke doelen voor de samenleving. Zij willen graag zelf het oud papier in blijven zamelen. Dan moet je samen een verbeterslag durven maken en een besluit heroverwegen. Ook bij een nieuw voorstel is het niet verkeerd om verenigingen vantevoren nog `s bij elkaar te roepen, zodat we niet weer een avond krijgen als afgelopen woensdag”, aldus Lambers zaterdagochtend op Delta FM.

De gemeente Twenterand heeft een zorgplicht die inhoudt dat inwoners hun afval kwijt moeten kunnen. Lambers: “Ik weet dat er ook heel veel burgers zijn die blij zijn dat het oud papier maandelijks bij hen wordt opgehaald in mini-containers.”

Daarom komen er twee systemen: de gemeente zamelt in middels blauwe mini-containers en de verenigingen zamelen in zoals ze dat zelf willen. De gemeente wil hen faciliteren qua vergunningen. Wel moeten ze dan zelf zorgen voor een verwerker.

Lambers tot slot: ” Wanneer er geluiden zijn dat zaken beter kunnen, dan ben je raar bezig als je niet luistert. Kun je argumenten goed uitwisselen, dan krijg je ook goed gevoel”.(DeltaFM)

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier