Laat Westerhaar niet meer los

0
1249

logo-brief.jpg
Van een druk bestaan in het centrum van Den Haag naar de aspergevelden aan de rand van Westerhaar. Voor Rosita van der Kruk (47) en haar familie is de verhuizing naar Twenterand een goede keuze geweest, al was het wel even wennen.

„Toen we hier net een paar dagen woonden, wist het hele dorp alles al van ons. In Den Haag kent je eigen buurman je niet eens.” In Westerhaar heeft de geboren Delftse de ideale uitvalsbasis gevonden voor haar werk als activiteitenplanner en organisatrice.

Binnenkort verzorgt zij de Puur Genieten Fair.

Dertien jaar geleden verhuisde Van der Kruk, moeder van zoon Pim (14) en getrouwd met man Gijs, van Den Haag naar Westerhaar. „Mijn ouders en broer woonden ook eerst in Den Haag, maar waren toe aan rust en verhuisden daarom naar Drenthe”, vertelt Van der Kruk. „Wij verbleven in de weekenden vaak bij hen en dat was altijd hartstikke gezellig.

Toen ontstond bij ons ook het idee om weg te gaan uit de stad en naar het oosten te verhuizen.” (Kenneth Stamp Tubantia)

Introductie scheiding

 

Haar man vond werk in Hengelo, dus vestigden Van der Kruk en haar gezin zich tussen Drenthe en de metaalstad in. „We hadden nog nooit van Westerhaar gehoord, maar ontdekten het per toeval via internet”, legt Rosita uit. „Onze makelaar liet ons het huis naast basisschool De Fontein zien, wat voorheen van de hoofdmeester was. We waren meteen verkocht.”

In Den Haag was Van der Kruk onder meer werkzaam als bedrijfsleidster van een aantal banketbakkerijen en hield ze zich ook bezig met de inrichting van winkels en het organiseren van evenementen. Ze gebruikte al deze vaardigheden om de inwoners van Westerhaar op de hoogte te brengen van haar verhuizing „Een goede binnenkomer is belangrijk wanneer je als gezin in een dorp komt wonen”, legt de geboren organisatrice uit. „Toen ons huis was ingericht, hielden we een gezellige housewarming en deelden we Haagse Kakkers uit, een typisch Haagse lekkernij die onder meer bestaat uit krentenbrood en spijs.

Dit werd volgens mij erg gewaardeerd. In Westerhaar heb je over het algemeen weinig ‘import’, dus we wilden vanuit onszelf laten zien dat we graag bij het dorp willen horen.”

Om dit verlangen kracht bij te zetten, besloot Rosita zich kort na haar verhuizing actief te betrekken bij het Westerhaarse vrijwilligersleven. „Organiseren zit in mijn bloed. Dit heb ik altijd gedaan en zal ik ook altijd blijven doen. Na onze verhuizing dacht ik daarom ‘ik kan de hele dag binnen blijven zitten, maar dan leer je niemand kennen’. Daarom werd ik eerst lid van de buurtvereniging en later, toen mijn zoontje naar de basisschool ging, werd ik uiteindelijk ook voorzitter van de ouderraad van De Fontein.”

Na haar verhuizing naar Westerhaar bleef Van der Kruk zoeken naar nieuwe mogelijkheden iets te organiseren. Zo stond ze bijvoorbeeld als planner aan het front van het dansfeest Westerhaar Danst. Haar broer, Marcus van Teijlingen, was deelnemer aan het populaire tv-dansprograma DancingWith The Stars en samen met hem zette Van der Kruk het Westerhaarse dansevenement op. De samenwerking met haar broer beviel zo goed dat ze besloot zijn manager te worden.

„Marcus kan goed dansen, maar in plannen en organiseren is hij een ramp”, lacht deWesterhaarse. „Als manager van Marcus regel ik zijn dansoptredens, maar omdat hij ook een persoonlijke coach is, plan ik ook zijn houdingslessen in.”

In 2010 kwam haar grootste project tot dan toe op haar pad: de viering van 125 jaar Westerhaar.

Het jubileum moest een jaar lang gevierd worden en dit klonk de geboren organisatrice als muziek in de oren. „Er is contact gezocht met veel lokale verenigingen en zo is de organisatie van het evenement ontstaan”, legt Van der Kruk uit. „Toen niemand naar voren wilde treden als voorzitter van deze club, stelde ik voor dit op me te nemen.” Hier waren sommige bewoners vanWesterhaar het niet mee eens, want hoe kan iemand uit Den Haag nou voorzitter worden van een feestcomité voor 125 jaar Westerhaar? „Ik vond dit niet zo raar en was meer dan bereid met het project aan de slag te gaan. Het was een kans om Westerhaar op de kaart te zetten en die kans wilde ik grijpen.”

Van der Kruk is nog steeds erg blij met het resultaat en de stap naar het oprichten van haar eigen bedrijf als evenementplanner was snel gezet. „Vorig jaar ben ik begonnen met PartyRoos Events en mijn eerste project staat al in de steigers”, vertelt deWesterhaarse trots. „Op 25 en 26 mei houd ik de Puur Genieten Fair op het terrein van aspergeboerderij Eggens aan de Tonnendijk in Vroomshoop.

Ze houden daar elk jaar een open dag, maar mijn idee om er dit jaar een Fair omheen te organiseren, zagen ze ook wel zitten. Er komen verkooptenten, een aspergekookwedstrijd en een politiehonden- en roofvogelshow. Ik zit boordevol ideeën voor activiteiten in Twenterand en laatWesterhaar nooit meer los.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier