Laat je Westerhaars hart spreken en draag je steentje bij

0
675

samenloopvoorhoopwesterhaar.jpgIedereen van u als inwoner van Westerhaar heeft in zijn of haar leven in nabije omgeving wel eens te maken gehad met de ziekte kanker. Misschien familie, vrienden, buren of bekende dorpsgenoten, u allen heeft een ervaring met de impact van kanker. De ziekte die ons allen emotioneel raakt en waarvan iedereen graag zou willen dat er een medicijn komt dat de ziekte kan genezen en er geen mensen meer sterven als gevolg van kanker.
Ik weet ook zeker dat velen van u wel eens een donatie aan het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds), het fonds voor kanker bestrijding, heeft gedaan in de vorm van het geven van geld. Maar ik weet ook zeker dat er mensen zijn die wel eens hebben overwogen om een steentje bij te dragen in een meer actievere vorm om geld in te zamelen voor dit goede doel.

Introductie scheiding

Dit jaar krijgt u die kans. Een kans om via uw eigen dorp mee te doen aan een groots opgezet evenement die wordt gehouden in de gemeente Twenterand. U hoeft daar geen grote sportieve inspanning voor te leveren, iedereen van groot tot klein kan zijn of haar steentje bijdragen en meehelpen geld in te zamelen voor het KWF.
In juni, op 27 en 28 juni om precies te zijn, zal er in de gemeente Twenterand een evenement plaatsvinden waar u en ik trots op kan zijn als u er aan mee doet. Op die datum wordt in onze gemeente de Samenloop voor Hoop gehouden en waarvoor we teams en vrijwilligers zoeken die daar aan mee gaan doen. Tijdens de 24 uur durende wandelestafette wisselen de teamleden elkaar steeds af. Er loopt dus altijd minstens één teamlid over het parcours als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Bezoekers en teamleden die niet wandelen, kunnen ondertussen volop genieten van de andere activiteiten op het evenement, zoals een levendige braderie, optredens van artiesten, kindervermaak en bandjes.
Om nog meer duidelijk te maken wat het allemaal inhoud, hoe dat allemaal werkt en hoe belangrijk dit voor iedereen is hebben we in ons eigen Westerhaar een informatieavond georganiseerd. Wij vragen u als organisatie (sport- of buurtvereniging, bedrijf, school, enz.) of familie / vrienden met een afvaardiging bij deze avond aanwezig te zijn.
Mensen uit Westerhaar hebben iets speciaals als het gaat om saamhorigheid en onderlinge steun. We zijn trots op ons dorp en helpen elkaar wanneer dit nodig is. Om alle dorpsgenoten die lijden aan deze ziekte of mensen die helaas deze ziekte nog gaan krijgen te helpen kunnen we op deze manier van dichtbij iets terug geven. De kans dat zo’n evenement binnenkort weer in onze eigen gemeente plaatsvind is erg klein en daarom willen we graag dat Westerhaar goed vertegenwoordigd is op dit evenement. Als extra beloning of stimulans heeft Gijs Nillessen iets speciaals aangeboden voor de deelnemers maar daar komen we later nog op terug.
De informatieavond wordt gehouden op maandagavond 17 maart in de Klaampe om 19:30 uur en we hopen en gaan er ook van uit dat u of een andere afgevaardigde van uw vereniging/bedrijf/school hierbij aanwezig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier