Kunstgras Twistveen en komst atletiekclub niet zeker

0
581

Het is nog maar de vraag of de gemeenteraad instemt met de aanleg van kunstgrasvelden op het sportpark Twistveen in Westerhaar voor de voetbalclub Voorwaarts en de korfbalclub SDO. Ook de komst van de atletiekclub ATV is daardoor onzeker.

Zowel het college van B&W als de gemeenteraad is verdeeld. De meerderheid van het college is voor, wethouder Oordt niet. In de raad zijn alleen GBT en Fractie Uitslag pertinent voor, is de PvdA sowieso tegen en lijkt het CDA de sleutel in handen te hebben.

Struikelblok voor veel fracties is de relatief grote uitgave (450.000 euro) gekoppeld aan de noodzaak tot bezuinigingen in 2013. (Deltafm)

Introductie scheiding

Bij de fractie van het CDA leven, aldus leidsman Kuilder, nog veel vragen. Het gaat onder meer om de bijdrage van Voorwaarts en SDO en de inzet van de provinciale middelen, 134.000 euro, want de kosten van jongerenbegeleiding zijn daar opeens uitgehaald.

Ook de ChristenUnie en de VVD konden dinsdag nog geen hom of kuit geven. Wethouder Visser verdedigde het voorstel met verve, maar trok de twijfelaars niet over de streep. Zijn eigen fractie (PvdA) vindt het ongeloofwaardig nu veel geld voor Twistveen uit te trekken en andere subsidie-aanvragers straks nee te verkopen. Tenzij de fractie van Visser nu Uitslag is: die was geheel voor… Het finale oordeel zal worden geveld in de begrotingsdebatten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier