Kunstgalerie toont keramiek Kuiper

0
1299

keramiek_kuiper_463
Nu zijn er werken van de in Den Ham wonende Caroline Kuiper te zien in de galerie van Jennie Dekker aan de Twistveenweg in Westerhaar. De keramische kunstwerken van Kuiper zijn de laatste jaren op tournee. Eerder al had zij exposities in onder meer Hellendoorn, Haaksbergen en Nijverdal.

“In het begin vond ik dat eng”, vertelt zij, “maar ik kreeg zoveel aardige reacties dat ik het nu leuk vind om mijn werk tentoon te stellen.” Zij was al lang met het vervaardigen van kunstwerken uit klei bezig, maar vijf jaar geleden besloot ze een opleiding te volgen, omdat zij vond dat ze de techniek nog onvoldoende beheerste. Drie jaar lang ging ze wekelijks naar Gouda om bij de Stichting Bevordering Beroep Keramisten een vakopleiding te volgen. “Die opleiding werd gegeven door mensen die in een aardewerkfabriek hebben gewerkt. Daar leer je alles over techniek van glazuren en zo. Dingen waarvan ik nog onvoldoende afwist.”

Een eigen stijl had Caroline al eerder ontwikkeld. “Ik werk graag met vormen en figuren die kleurrijk zijn. Herkenbaar en met een vleugje humor. Vaak is er iets uit leven dat ik wil verwoorden: mijn drie kleinkinderen, de reizen die ik heb gemaakt, iets wat ik op de tv heb gezien, een woord of gewoon een gedachte. Elk werkstuk is voor mij een verhaaltje op zich.”

Sommige werken verkoopt ze. Ze vindt het moeilijk om een verkoopprijs te bepalen, maar een vriendin helpt haar met het bepalen van de waarde. “Alleen zou ik dat niet kunnen.” Er zijn werken die zij niet wil verkopen, 0mdat die haar te dierbaar zijn.

In de galerie van Jannie Dekker zijn twaalf kunstwerken van haar te bewonderen.

– Belangstellenden kunnen van woensdag tot en met vrijdag tussen 14 en 20 uur terecht in de galerie aan de Twistveenweg. Op zaterdag is de galerie open tussen 10 en 18 uur. Ook kan via nummer 65 91 18 een afspraak gemaakt worden voor een bezoek op een andere dag. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier