Kulturhus De Klaampe doet mee aan NL DOET

0
628

Kulturhus De Klaampe doet mee aan NL DOET

Westerhaar, 6 maart 2012 – Kulturhus De Klaampe doet op 16 maart mee aan NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. Zij zetten zich vrijwillig in voor maatschappelijke organisaties, die tijdens NL DOET net dat beetje extra kunnen doen. Kulturhus De Klaampe heeft al 10 vrijwilligers via Mijande Wonen die gaan helpen om de wachtkamers en de gangen in het Kulturhus te sausen.

Introductie scheiding

Kulturhus De Klaampe ziet NL DOET als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen. Daarnaast hopen we dat de mensen die zich bij ons aanmelden zo positief zijn dat ze volgend jaar weer meedoen. Of vaker een dagje vrijwilligerswerk doen’, aldus Dick Netters. Mensen die met vrienden, collega’s of hun vereniging of sportclub in actie willen komen bij Kulturhus De Klaampe kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl of rechtstreeks bij de organisatie.

Het succes van NL DOET blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NL DOET 2010 waren al 250.000 vrijwilligers actief. In 2012 wil het Oranje Fonds nog veel meer mensen op de been krijgen. Ook leden van het Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, is verheugd over de animo voor NL DOET. “We zien het aantal klussen jaar na jaar stijgen. Daarvoor zetten zich steeds meer vrijwilligers in. Vrijwillige inzet is een belangrijke bouwsteen van onze samenleving, waarmee maatschappelijke organisaties heel erg geholpen zijn. Het Oranje Fonds zet deze inzet dan ook graat in de spotlights met een grote actie als NL DOET.”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Vrijwilligers vormen de basis van alle organisaties die door het Oranje Fonds worden gesteund. Met NL DOET geeft het Fonds hier een collectieve impuls aan. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en Vrienden van het Oranje Fonds. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier