Kuikens Westerhaar gaan toch eerder naar de hobbyboer

0
1931

De twintig ‘supermarktkuikens’ van de Jumbo in Westerhaar-Vriezenveensewijk gaan toch eerder naar de hobbyboer dan oorspronkelijk de bedoeling was. Ze zouden pas dinsdag weggaan, maar vanavond brengt supermarktmanager Veld ze al naar hun nieuwe adres. Hij doet dat onder druk van het hoofdkantoor van de Jumbo. 

Op het hoofdkantoor kwam vandaag een protestbrief van de dierenorganisaties binnen. De organisaties verwijzen daarin naar het beleid van Jumbo om geen vleeskuikens van zes weken meer te verkopen, maar dat er volgens hen nu wel dergelijke kuikens ter vermaak ’ten toon worden gesteld.’

Reactie hoofdkantoor Jumbo

Het hoofdkantoor van de Jumbo reageert: “We zijn blij dat het Comité Dierennoodhulp ons attendeert op het feit dat er in een van onze winkels levende kuikens worden gehouden. Dit geeft ons de kans om direct een oplossing te vinden voor de situatie. Activiteiten met levende dieren passen niet bij Jumbo. We hebben hierover gesproken met de ondernemer. Het was bij hem een traditie die zo gegroeid is. Gezamenlijk hebben we besloten dat de kuikens per direct een goed onderkomen krijgen waar ze vrij kunnen scharrelen.”  

‘Hoofdkantoor geen schade toebrengen’

Bertus Veld in Westerhaar vindt het jammer dat het hoofdkantoor aandringt op het weghalen van de kuikens, maar hij zegt er meteen bij: “ik wil het hoofdkantoor geen schade toebrengen.”

De twintig kuikens in de supermarkt leverden in Westerhaar juist veel positieve reacties op. Nagenoeg iedereen in Westerhaar vond het leuk.

Bertus Veld blikt terug op alle commotie dat het jammer is van iets dat hij al jaren deed, maar dat hij de twintig vleeskuikens dan toch heeft gered van een wisse dood. De twintig kuikens mogen nu gaan scharrelen bij een hobbyboer in Hellendoorn. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier