Kritiek op functioneren Burgemeester Visser

0
658

burgemeester-visser.gifBinnen de gemeenteraad van Twenterand is kritiek op het functioneren van burgemeester Cornelis Visser. Zeker drie afzonderlijke fracties hebben aangegeven te twijfelen aan de prestaties van Visser als burgervader. Visser zou onder andere ‘onvoldoende leiding geven bij raadsvergaderingen’.
Eén van die fracties heeft aangegeven dat ‘de messen geslepen zijn’. Bronnen binnen de gemeenteraad melden dat overwogen wordt een brief aan Commissaris van de Koningin Ank Bijleveld te sturen, waarin twijfels worden geuit over het functioneren van de burgemeester in het gemeentebestuur van Twenterand.(Tubantia)

Introductie scheiding

Burgemeester Visser heeft vrijdagavond een vertrouwelijk overleg gevoerd met de fractievoorzitters. Evaluatie van een burgemeester is gebruikelijk, maar op verzoek van de burgemeester is deze naar voren gehaald. Aanvankelijk zou de evaluatie dinsdag plaatsvinden.
Chris Walraven, fractievoorzitter van de VVD meldt dat hetgeen dat is besproken tijdens het overleg binnen vier muren blijft. “Afgesproken is dat de burgemeester de enige persoon is die als woordvoerder naar buiten treedt in deze.”

Een woordvoerder van de burgemeester meldt vervolgens dat Burgemeester Visser niets kwijt wil over de uitkomst van het gesprek. De woordvoerder meldt dat hij ‘nooit uitspraken doet over vertrouwelijke gesprekken’.
Cornelis Visser is van CDA-huize en is sinds 1 juni 2010 burgemeester in Twenterand. Dit is zijn eerste burgemeesterspost. Het ambt in Twenterand is de eerste burgemeesterspost voor Cornelis Visser. Visser is van CDA-huize. Van 2007 tot 2009 was Visser Nederlands Europarlementariër. Hij werd in 2009 niet herkozen en daarmee eindigde zijn Europarlementslidmaatschap op 14 juli 2009.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier