Korfbal

0
1060

korfbal008_276_02SDO 1 – Ermelo 1
Zaterdag 6 september speelde korfbalvereniging SDO uit Westerhaar, na jaren van afwezigheid, weer een wedstrijd in de 3de klasse E op het veld. Tegenstander was kv Ermelo uit gelijknamige plaats. De wedstrijd stond onder leiding van dhr. Puhl.
Door een blessure van Dineke Schippers begon de 15 jarige Lummie Schippers in de basis. Ermelo wist uit één van haar eerste aanvallen via een afstandschot te scoren. Ermelo liep daarna weg naar een 1 – 4 voorsprong. Door twee snelle doelpunten kwam SDO terug in de wedstrijd tot 3 -4. Ermelo wist echter, door goed diepte in het spel te houden, eenvoudig te scoren door uit de korfzone wegtrekkende spelers. Doordat er nog twee strafworpen werden gegeven, na een overtreding tijdens het nemen van een vrije bal, liet SDO het initiatief aan Ermelo. De kleedkamers werden opgezocht met een 4 – 7 stand op het scorebord.
Na rust kwam Ermelo weer vrij snel tot scoren. SDO kreeg de 2de helft nog flink wat kansen maar wist ze niet te verzilveren. Ermelo ging uiteindelijk met een 5 – 10 overwinning terug naar huis.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Rood Wit uit Wezep op het programma. Rood Wit wist met 7 – 16 te winnen van KIOS`45 1.
SDO 2 speelde dezelfde middag tegen Devinco 3 uit Deventer. SDO wist deze wedstrijd overtuigend te winnen met 10 – 7. SDO had steeds ruim voor gestaan. Pas in de slotfase wist Devinco wat dichterbij te komen.
SDO 3 en 4 moesten beide naar NKC`51 uit Nijverdal. Beide ploegen verloren van respectievelijk NKC`51 5 en 6.