Koningsdag in Westerhaar-Vriezenveensewijk in het teken van De Strijd

0
826

foto-strijd.jpgEven als voorgaande jaren heeft Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk in samenwerking met het Kulturhus “de Klaampe” weer een afwisselend programma voor Koningsdag opgesteld.
We hebben getracht om een programma samen te stellen voor een breed publiek. Voor elk wat wils en voor jong en oud.
We beginnen de dag om 10.00 uur met het hijsen van onze nationale vlag bij het Haarhuus. Hierbij worden we begeleid door muziekvereniging SDG en de scouting. Nadat de vlag gehesen is vertrekt rond 10.30 uur vanaf het Haarhuus de optocht van versierde fietsen en skelters. Ook hierbij worden we begeleidt door de plaatselijke muziekvereniging. Het eindpunt van deze optocht is bij het Kulturhus.

Introductie scheiding

 
Om 13.30 uur begint “De Strijd”, een zeskamp in een modern jasje. Deze Strijd wordt nu voor de derde keer gestreden door teams van o.a. buurtverenigingen, vriendenploegen, plaatselijke sportverenigingen en familieteams van minimaal 7 personen om de eer en om DE wisselbokaal, “DE STRIJDBIJL”. Opgave hiervoor is nog mogelijk tot 24 april. Dit kan via het aanmeldformulier op de website van de Oranjevereniging: www.oranjeverenigingwesterhaar.nl. De fietsers kunnen tussen 14.00 uur en 14.30 uur starten voor de fietspuzzeltocht. Deze tocht van ongeveer 25 kilometer leidt de fietsers door onze prachtige omgeving en onderweg moeten diverse puzzels opgelost worden. De kosten hiervoor zijn € 2,50 per gezin. Het startpunt en de finish is bij het Kulturhus.
Vanaf 15.00 uur zal DJ Goos het evenement muzikaal omlijsten. Vanaf het gezellige terras kunt u genieten van muziek, sport en spel. Voor een hapje en een drankje is de catering aanwezig.
Voor de kinderen is er deze middag ook van alles te beleven. O.a. een springkussen en diverse spelletjes zijn aanwezig.
Om 16.00 uur kunnen er ballonnen worden opgelaten door de kinderen. Voor de ballon die de grootste afstand aflegt, wordt een prijs uitgereikt. De burgemeester komt het startsein geven voor de ballonnenwedstrijd.
Na afloop van alle activiteiten zal er rond 17.00 uur de prijsuitreiking zijn van de versierde fietsen , de puzzeltocht en “De Strijd”. Het winnende team zal “De Strijdbijl” in ontvangt nemen waarna we hopelijk met goed weer nog na kunnen genieten van een prachtige Strijd.
De Koningsdag eindigt met het strijken van de vlag om 20.30 uur bij het Haarhuus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier