Koninginnedag in Westerhaar

0
664

Oranjevereniging Westerhaar-Vriezenveensewijk heeft op Koninginnedag een aangepast programma i.v.m. de televisie-uitzendingen rondom het aftreden van Koningin Beatrix en de troonswisseling.
‘s Morgens beginnen we om 09.00 uur met het vlag hijsen bij het nieuwe Haarhuus. Daarna zal er een optocht van versierde fietsen en skelters zijn, die begint en eindigt bij het Haarhuus. Dit zal rond 10.00 uur afgelopen zijn.
‘s Middags worden om 16.00 uur ballonnen opgelaten bij korfbalvereniging SDO. Hier worden ook de prijzen van de versierde fietsen en skelters uitgereikt. De start van een gezinsfietspuzzeltocht is na het oplaten van de ballonnen. Hiervoor kan men zich vanaf 15.45 uur inschrijven. De kosten zijn €2,50 per gezin. ‘s Avonds vindt er een lampionoptocht plaats, die start bij het Haarhuus. Vanaf 20.00 uur kunnen de kinderen zich aanmelden. Er zijn prijzen voor de mooiste verklede kinderen. Na het strijken van de vlag om 20.30 uur zal de optocht starten.

Introductie scheiding

Wij willen iedereen vragen om hun huis en tuin te versieren in de kleur oranje. Ook adviseren wij om zoveel mogelijk oranje kleding te dragen op deze dag. Het hele dorp wordt dan oranje gekleurd.
Op 26 april is er voor de basisschool kinderen een programma samengesteld door het nationaal comité inhuldiging. Er zal eerst een gezamenlijk ontbijt zijn op school. Daarna zullen de kinderen van de onderbouw (groep 0 t/m 4) op school een sportdag hebben en de kinderen van de bovenbouw (groep 5 t/m 8) bij korfbalvereniging SDO. Het middagprogramma wordt door de scholen zelf ingevuld.
Wij hopen op twee mooie dagen met goed weer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier