Koetje: `College opereert collegiaal`

0
818

Twenterand - In elk college komen spanningen voor, maar wij zijn wél collegiaal. Met woorden van die strekking reageerde burgemeester H. Koetje dinsdagavond op de ontslagbrief die de inmiddels ex-wethouder B. Lambers vorige week dinsdag voorlas.
 

VORIGE STARTSTOPVOLGENDE
Daarin meldde hij dat er bestuurlijke spanningen in het college waren. Lambers kreeg eerder de kritiek van alle verenigingen over zich heen toen het college met een voorstel kwam om alle huishoudens een blauwe bak te geven voor de inzameling van het oude papier en de 22 verenigingen de inzameling niet meer te laten doen in de gemeente. Dat voorstel viel slecht en Lambers trok het daarop in. In de vorige raadsvergadering bood hij daarvoor nederige excuses aan. Maar de raad kreeg de indruk dat Lambers zich alleen moest verdedigen en dat hij geen steun kreeg van de andere leden van het college. Koetje stelde in de raadsvergadering van gisteravond duidelijk dat het besluit over de inzameling van het papier wel degelijk een besluit van het gehele college was. “De portefeuillehouder is leidend in het doen van voorstellen aan het college. Vanuit het beginsel van het collegiaal bestuur vindt toetsing plaats door de overige leden van het college”, stelde de burgemeester. Anders gezegd: Lambers kwam met het voorstel en een meerderheid van het college stemde er mee in.

Toch bleek met name de oppositie er niet gerust op dat er, gehoord de kritiek van Lambers, altijd collegiaal bestuurd wordt. Volgens Koetje is dat echter wel het geval. Inmiddels heeft de ChristenUnie in de persoon van mevrouw H. van Abbema een vervanger voor Lambers gevonden. PvdA-fractieleider mevrouw M. Spang besloot de discussie met de opmerking dat zij Koetje sterkte wenste. ” In de hoop dat de nieuwe ploeg een team wordt”, stelde zij(Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier