Kloppenburg neemt leiding in Overijssels kampioenschap

0
766

wr_poging_provoost.2010.04.03_002_640x480_400In het clublokaal aan de Asterstraat in Westerhaar werd afgelopen zaterdag de tweede ronde van het Overijssels kampioenschap afgewerkt. Niek Kloppenburg zorgde voor een daverende verrassing door meervoudig kampioen Marino Barkel te verschalken. Barkel plaatste in een klassieke stand een offer van Dussaut, hij had echter niet goed doorgerekend dat Kloppenburg een klein zetje na had en zo een schijf voorkwam. Kloppenburg maakte de partij vakkundig af. Gerbrand Hessing speelde een overtuigende partij tegen Nico Lugthart. Met een mooie aanval leek Hessing zijn tegenstander van het bord te drukken. In het eindspel kreeg Hessing een doorbraak voor één schijf, echter bleek dit net niet voldoende voor de winst.
In de eerste klasse bond Bart Lugthart zijn opponent Bennie Lawant aan zijn zegekar. Met een verrassende combinatie stuurde hij Lawant met nul punten naar huis toe. Nestor Roelof Schippers liep ook averij op in zijn partij tegen Adriaan Noppers. Noppers combineerde naar dam, echter bleek de overgebleven stand net niet voldoende voor de winst.
Het bekertoernooi voor Provinciaal spelende teams zit erop voor Witte van Moort. Er werd met ruime cijfers verloren van Kijk uit Balkbrug. Adriaan Noppers wist als enige een punt te behalen. Op donderdag 15 april as. wordt de finale van de Provinciale beker voor landelijk spelende teams gespeeld tussen Witte van Moort en Zoranet uit Zwolle. Er wordt gespeeld in het clublokaal aan de Asterstraat 28 in Westerhaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier