Klasgenoten mavo Vroomshoop organiseren reünie

1
1920

reunie_mavo_018_320x200_294,,Herinneringen ophalen aan tijden van weleer”
WESTERHAAR/VROOMSHOOP – Ze zijn inmiddels begonnen aan hun speurtocht. Al beseffen ze op voorhand dat het niet zal meevallen iedereen te achterhalen, ze gaan toch hun uiterste best doen. Jeannette Potgieter, Ellen Alfring-Jasper en Jan Colijn organiseren een reünie van het examenjaar 1982 van de mavo in Vroomshoop. Zaterdag 24 oktober moet een avond vol nostalgie worden. ,,Dat lijkt nog ver weg, maar we hebben de komende maanden keihard nodig om iedereen te traceren.”
Het internet moet een belangrijk wapen in de strijd vormen om al die oud-leerlingen op te sporen. ,,Want na verloop van tijd zijn de mensen uitgezwermd. Onder meer in Westerhaar wonen veel ex-klasgenootjes”, vertelt Ellen Alfring-Japer.
Een geschikte locatie is al gevonden: de voormalige mavo. Jeannette Potgieter-Olsman: ,,Hierin is nu Het Front gehuisvest. We hebben er al een kijkje genomen. Prachtig om dat oude gebouw weer te zien. Uiteraard is het ingrijpend veranderd, maar het is nog onmiskenbaar ‘onze` oude mavo. De kantine waar we in de pauze soep konden kopen, het hokje van onze intussen helaas overleden conciërge, de lerarenkamer. En we wisten haast nog feilloos in welke klassen we welke lessen hadden gevolgd. Een passender decor voor deze reünie kunnen we ons niet wensen.”
Ze zijn nog van de laatste lichting die lessen volgde in de ‘oude` mavo in Vroomshoop. Al is ‘oude` in dit geval een relatief begrip. De leerlingen verhuisden destijds namelijk naar het fonkelnieuwe onderkomen aan de Stobbelaan. Maar ook dit gebouw is intussen allang niet meer in dienst als school. Ze hebben destijds zelfs nog helpen verhuizen toen de mavo op de nieuwe locatie aan de Stobbelaan van start ging. ,,Zeulen met stoeltjes en met onder meer bakfietsen het interieur overbrengen naar het nieuwe stekkie, een hele klus”, lacht Jeannette Potgieter-Olsman.
Het idee voor de reünie ontstond eigenlijk spontaan toen een aantal leerlingen elkaar trof via internet. ,,Tja, je verliest elkaar in de loop der jaren natuurlijk uit het oog, maar via de digitale snelweg zijn sommige contacten vaak weer snel gelegd”, licht Ellen Alfring-Jasper toe.
De reünie staat gepland voor het laatste weekend van oktober. Nu wordt het dus eerst zaak zoveel mogelijk oud-leerlingen op te sporen. Ellen Alfring-Jasper: ,,We hebben intussen al een aantal mensen achterhaald, maar afgaande op de namenlijst die we hebben opgesteld, hebben we nog een lange weg te gaan. Uitgangspunt is de mensen te benaderen die in 1982 examen hebben gedaan. Mochten er echter mensen zijn die bij ons in de klas zaten, maar tussentijds naar een andere school zijn gegaan, dan zijn zij uiteraard ook welkom.”
Hoe de reünie eruit gaat zien, is nog onduidelijk. Ellen Alfring-Jasper: ,,We hebben al wel ideeën, maar duidelijk is wel dat we die avond uitgebreid herinneringen gaan ophalen aan de tijden van weleeer.”
Zie ook: www.mavo82.hyves.nl of mail naar mavo82@gmail.com

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier