Klanten verdwalen in Twenterand

0
722

`Onze klanten verdwalen in Twenterand`, meldde één van de ruim 150 ondernemers gisteravond op de Zakenavond van de Kamer van Koophandel Oost Nederland.
En daarmee werd gelijk de grootste bedreiging genoemd voor ondernemend Twenterand in kulturhus De Klaampe in Westerhaar: de slechte bereikbaarheid van Twenterand in het algemeen en die van het centrum van Vriezenveen in het bijzonder. Het ging onder meer over de N36 die dichtslibt. Willy Pigge, voorzitter van de Industriële Kring Vroomshoop en Den Ham, schetste bijvoorbeeld een somber toekomstscenario: “De N36 zit nu al vaak vol in de spits. Hoe moet dat dan in de toekomst. Het is zaak voor het bedrijfsleven om zich sterk te maken voor een betere aansluiting op de A1. Bedrijven kunnen dat doen door druk uit te oefenen binnen hun eigen organisaties en belangenverenigingen.”

Ook burgemeester Helmer Koetje sprak stevige taal over deze kwestie. Hij vond het tijd dat ANWB en Rijkswaterstaat op verkeersborden duidelijker de weg moeten wijzen naar Twenterand. “Daar moeten we achteraan”, aldus Koetje. “Wij als bestuurders, maar ook u als bedrijven. Het gaat nu allemaal nog veel te lief. We moeten onze nek durven uitsteken.” Eerder op de avond hadden Herald Immink en Wim van Dalfsen, adviseurs stimulering regionale economie Twente, met cijfers aangetoond dat de gemeente Twenterand de moeite waard is om extra aandacht te geven. Zo is het aantal arbeidsplaatsen in Twenterand gestegen in vijf jaar tijd, van ruim 9.500 naar bijna 11.000.

Er zijn bij de Kamer van Koophandel inmiddels 1800 bedrijven uit Twenterand ingeschreven, waarbij opvalt dat het vaak gaat om zogeheten ZZP`ers, zelfstandigen zonder personeel. “Jullie doen het uitstekend”, gaven Immink en Van Dalfsen de ondernemers mee. Sterkste punten zijn de industrie en de bouw, de goede ondernemersverenigingen, de toename van toerisme en recreatie, onbetaald parkeren in de centra, het sterke winkelaanbod en de ruimte voor bedrijventerreinen. Alleen het centrum van Vriezenveen kreeg een waarschuwing van Van Dalfsen: “Daar is absoluut actie nodig. Vanwege de versnippering van de winkels en de ook hier slechte bereikbaarheid.” (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier