Kinderen velliger naar Brede School in Westerhaar

1
844

brede-school-kopie.jpgOp verzoek van CBS De Fontein, OBS De Blokstoeke en KC De kleine wereld, allemaal gevestigd in de Brede School in Westerhaar-Vriezenveensewijk, is dinsdag na de Pasen de verkeerssituatie rondom de school gewijzigd. Vanaf deze week is er eenrichtingsverkeer vanaf de Leidijk naar de school toe, tevens is er een parkeerverbod/stopverbod ingesteld achter o.a. de parkeervakken.

De laatste tijd was het erg gevaarlijk voor ouders en kinderen om op de fiets of lopend naar school te komen, omdat het te druk was met autoverkeer. Omdat er 435 kinderen op school zitten is het belangrijk dat het halen en brengen overzichtelijk verloopt, aldus de scholen. De “kiss and ride” is een goede mogelijkheid om kinderen met de auto naar school te brengen. Door de leerkrachten zoveel mogelijk hun auto’s te laten parkeren op de parkeerplaatsen voor Het Haarhuus, De Klaampe of op de parkeerplaats bij de Nassaustraat komen er direct ruim 30 parkeerplaatsen vrij, die gebruikt kunnen worden door de ouders. Die door een nieuwsbrief al op de hoogte zijn gebracht van de veranderingen.

De Brede School had al langer de wens om dit geregeld te krijgen, door een actief bemiddelende rol van de CDA fractie is alles in een stroomversnelling gekomen. Op deze manier hebben de scholen en de gemeente Twenterand hun best gedaan om de verkeersveiligheid zo snel mogelijk te vergroten en zijn nu de ouders/verzorgers van de kinderen aan zet. Het belangrijkste is dat verkeersbeeld rustiger zal worden zodat de verkeersveiligheid voor de kinderen zal worden vergroot.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier