Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen Twenterand

0
1810

logo-gemeente.jpgBurgemeester Visser en wethouder Oordt hebben op 2 juli certificaten in ontvangst genomen van het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B). Zij deden dit samen met de politie, brandweer en de ondernemersverenigingen IKVO, AZB en BBV. Het keurmerk is door certificeringsinstelling KIWA officieel toegekend aan de bedrijventerreinen Linderflier, De Sluis en Vroomshoop Oost, Kroezenhoek in Den Ham, Weitzelpoort en Almeloseweg Oost in Vriezenveen en Garstelanden in Westerhaar-Vriezenveensewijk. KIWA concludeert dat er een goede samenwerking in Twenterand is opgestart om de veiligheid en leefbaarheid op de bedrijventerreinen te behouden en te verbeteren. “Het is de kroon op de intensieve samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven,” aldus burgemeester Visser.

Introductie scheiding

Wethouder Oordt, met bedrijventerreinen in zijn portefeuille, wijst op de voordelen van de KVO-certificering voor de ondernemers: “Ondanks de financieel zware tijden zijn we als gemeente met volle overtuiging aan dit traject begonnen. Het bevorderen van de veiligheid en leefbaarheid is goed voor het ondernemersklimaat in Twenterand. Dat is juist in deze tijden van groot belang!” Ook wijst Oordt op het financiële voordeel van de KVO-certificering: “Veel verzekeraars geven namelijk korting op premies,” aldus de wethouder.

Elkaar aanspreken
De certificaten zijn volgens burgemeester Visser een goed begin en hij wijst daarbij op de eigen verantwoordelijkheid van de ondernemers: “Ik ben blij te zien dat de veiligheid en leefbaarheid op de bedrijventerreinen in Twenterand op orde is, maar er zijn zeker nog verbeteringen te realiseren. Wij als overheid zullen de bedrijven daarop aanspreken maar het is nog veel mooier als de ondernemers elkaar erop aanspreken.” Visser doelt daarbij op het netjes, overzichtelijk en brandveilig houden van het eigen bedrijfsterrein: “Het KVO-traject ondersteunt dit en daarom gaan we hier onverminderd mee verder in de komende jaren.”

Toekomst
Aansluitend aan de uitreiking van de certificaten hebben de partijen een convenant ondertekend om de samenwerking ook voor de komende jaren te bekrachtigen. Het doel daarvan is om in 2015 te komen tot een hercertificering van de bedrijventerreinen. Iets waar Oordt alle vertrouwen in heeft: “Door het KVO-traject slim te combineren met reguliere onderhouds- en vervangingswerkzaamheden kunnen binnen bestaande budgetten toch goede resultaten worden geboekt. Als we dat samen doen, overheid en bedrijfsleven, gaat dat vast en zeker lukken.”

KVO
Het Keurmerk Veilig Ondernemen is een landelijke aanpak om criminaliteit en overlast terug te dringen. In het najaar van 2012 gingen gemeente samen met de brandweer, politie en de drie ondernemersverenigingen met deze aanpak aan de slag. Ook Veneberg Security sloot zich direct hier bij aan. Na bijna een jaar van intensieve samenwerking werd op 4 juni 2013 een audit uitgevoerd door certificeringsinstelling KIWA met een positief resultaat.

img-2195.jpg 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier