Kerstfeest OBS “de Blokstoeke” ism SDG Westerhaar.

0
516

stukje-de-blokstoeke.jpgWoensdag 21 december was het kerstfeest op de Blokstoeke. Het was een fantastisch feest, de mensen werden buiten verwelkomt op een sfeervol kerstplein met kerstbomen, kerstverlichting en warme vuurkorfen . Aan statafels konden ouders gezellig kletsen met elkaar onder het genot vna onder andere een warme erwtensoep eten, een heerlijke rookworst, stokbroodje met natuurlijk iets warms te drinken erbij.
De sfeer was ontspannen en gezellig. Dat werd nog versterkt door de mooie kerstmuziek op de achtergrond. De kinderen konden binnen in hun groep ondertussen het kerstfeest vieren met een heerlijk buffet waar alle ouders aan meegewerkt hebben en heerlijke gerechten hebben klaargemaakt, de keuze was ontzettend groot. De kinderen genoten en de ouders beneden ook.
Om de avond nog meer bijzonder te maken was er een verlicht pad naar de hoofdingang gemaakt met kaarsjes om de kerstvoorstelling te openen met een miniconcert van muziekvereniging SDG uit Westerhaar. Het was een erg mooi concert waar iedereen van onder de indruk was. OBS de Blokstoeke gaat het komende jaar een samenwerking aan met muziekvereniging SDG om professioneel onderwijs te kunnen geven in muziek alsook de verschillende instrumenten te leren kennnen zodat ook hier weer een nieuw aspect in het onderwijs aangeboden kan worden. Beide partijen zijn ontzettend enthousiast om hier aan mee te doen.

Introductie scheiding

Na dit optreden was de 4D groep aan de beurt. De kinderen hebben een musical gespeeld over het kerstverhaal maar dan in deze tijd, een bijzonder verhaal over het kindje Jezus , en hoe het eruit zou kunnen zien als het in de tijd van nu af zou spelen.
De ouders hebben met open mond zitten kijken en waren onder de indruk van het talent van de kinderen. Ze hebben de sterren van de hemel gespeeld en gezongen. Eigenlijk was het te snel voorbij en had het nog wel even mogen duren. De complimenten vlogen door de lucht en het applaus was oorverdovend.
Samen hebben ouders en kinderen dit mooie feest traditioneel afgesloten met “we wish you a merry christmas”en dit werd uit volle borst meegezongen door iedereen. Een mooi feest om op terug te kijken, zeer geslaagd!
OBS de Blokstoeke wenst iedereen warme feestdagen en een fantatisch 2017!!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier