Kerssies opnieuw sneller

0
819

kessies_297Sisu atleet Vincent Kerssies liep dit weekeinde een 400 meter in het Belgische Oordegem. De winnaar van het NK zilver 400 mtr horden (2007) is bezig met een sterke serie. De Sisu atleet werd in Oordegem tweede met een tijd van 47.37. Dat betekende opnieuw een verbetering van zijn persoonlijk record op deze afstand. De Apeldoorner Daniel Franken sprintte naar 48.10.

Persoonlijk record
Kerssies werd in Oordegem verslagen door de Belgische sprinter Nils Duerinck (VAC) die een tijd van 46.71 realiseerde. De tijd van Kerssies betekende een derde plaats op de seizoenranglijst. In Portugal bij de Europa Cup voor clubteams liep Youseff El Rhalfioui een tijd van 47.18. “Deze tijd geeft de burger moed” aldus Vincent Kerssies. De bedoeling is dat ik nu op de 400 mtr horden eindelijk eens onder de vijftig tellen duik. De inwoner van Westerhaar heeft een persoonlijk record van 50.71. Die tijd liep hij in 2006 in de finale van het NK 400 mtr horden. Hij werd in dat jaar Nederlands kampioen.

Europa Cup
Kerssies traint in Apeldoorn bij Betty Hofmeijer Zij werkt als hordetrainster voor de Stichting Horden Talent Support en is tevens verbonden aan de atletiekschool ROC Aventus. Vincent Kerssies maakt onderdeel uit van de Hortas selectie. Volgende week is de wedstrijd in Neerpelt daar moet het maar eens gebeuren aldus Kerssies. De hordeloper rekent erop dat hij geselecteerd wordt voor de Europa Cup landenteams. De selectieperiode is nog tot en met 14 juni. Op die datum wordt nog de wedstrijden Gouden Spike in Leiden gehouden. Het zou een beloning zijn als ik mee mag. Het liefst natuurlijk op mijn eigen onderdeel de 400 mtr horden. (© hardloopnieuws.nl)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier