Kerntakendiscussie is overbodige geldverspilling in crisistijd

0
590

Volgens GemeenteBelangen Twenterand [GBT] ontbreekt het bij het college van burgemeester en wethouders aan realiteitszin en politiek gevoel als het gaat om het voorstel aan de gemeenteraad nog eens een kwart miljoen extra uit te geven voor de kerntakendiscussie. “Het is bespottelijk.”

GBT is altijd verklaard tegenstander geweest van de kerntakendiscussie en is dat nog steeds, echter alle coalitiepartijen zijn voorstander. Ze hebben het opgenomen in hun coalitie-akkoord. “Maar GBT heeft geen kerntakendiscussie nodig om te bepalen hoe wij een gezonde financiële balans in de gemeentelijke begroting willen houden”, aldus Mark Paters.

Introductie scheiding

 

Kerntaken van een gemeente zijn (wettelijk) verplicht, zoals; openbare orde en veiligheid, paspoort, beheer van wegen en groen, afvalverwerking en zorg voor zwakkeren. Geen kerntaken zijn bijvoorbeeld binnen- en buitensport, (jeugd-, sport- en zwem) accommodaties, ouderenwerk, cultuur en lokale economie.

Mark Paters hierover: “Welke wel of geen kerntaken zijn is dus al bekend. Vele gemeenten gingen ons hierin voor. Waarom moeten wij het wiel opnieuw uitvinden? De kerntakendiscussie heeft al te veel tijd en geld gekost. De nu gevraagde kwart miljoen extra is bespottelijk en vooral in deze crisistijd niet uit te leggen aan onze inwoners en organisaties.”

Afsluitend: “Wij kunnen ons niet voorstellen dat alle coalitiepartijen hier zomaar mee akkoord gaan, hoewel deze partijen bij de start van de coalitie hebben gezegd dat eens per 4 tot 6 weken alle onderwerpen worden besproken in een coalitieoverleg. Wij willen in ieder geval dat het college haar besluit intrekt en de werkzaamheden met betrekking tot deze discussie onmiddellijk stop zet, totdat de gemeenteraad hierover heeft gesproken. Het is tenslotte de gemeenteraad die het budgetrecht heeft over dit soort zaken en niet het college.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier