Kandidaat kamerlid naar Twenterand

0
561

WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK – GroenLinks kandidaat voor de Tweede Kamer Niels van den Berge komt zaterdag naar Twenterand. Van den Berge presenteert vanaf 15.00 uur in het Veenmuseum aan de Paterswal in Westerhaar-Vriezenveensewijk twee plannen: het recht op vrije uitloop van landbouwdieren en de natuur. (Tubantia)

Introductie scheiding

Van den Berge bespreekt met vertegenwoordigers van de stichting Vroomhoop en Omstreken een Mesthoop? (VROM?) en Natuurmonumenten de Overijsselse en Twenterandse actualiteit op het gebied van natuur en megastallen. Daarna volgt de presentatie van de plannen van GroenLinks op dit terrein.

Niels van den Berge: ,,GroenLinks wil dat varkens kunnen wroeten in de modder, kippen die scharrelen en grazende koeien in de wei. GroenLinks is tegen megastallen en voor een gezonde en diervriendelijke landbouw. GroenLinks is een bondgenoot van duurzame boeren die vooruit willen.”

GroenLinks heeft sinds enkele jaren een afdeling in Twenterand. Deze afdeling wil in 2012 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Komende maandag staat een algemene ledenvergadering op het programma. Deze openbare bijeenkomst wordt gehouden op het adres Platanenplein 1 in Vriezenveen. Op de agenda staan onder meer de voorbereiding op de Tweede Kamer-verkiezingen op 12 september en een eerste aanzet richting gemeenteraadsverkiezingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier