Juliana’32 verrast en zorgt voor eerste verlies Voorwaarts

0
1255

voojul.jpgDe eerste periode titel loopt ten einde en de spanning in de 3de klasse D daarvoor neemt toe. De laatste 2 wedstrijden van de 1ste periode worden vandaag en over 14 dagen gespeeld. Voorwaarts heeft op dit moment nog de beste papieren en staat bovenaan. Een mooie reeks van 6 wedstrijden zonder verlies. Juliana heeft het moeilijk en kan de punten goed gebruiken. Trainers Beverdam en Legebeke beschikken zoals al weken over een bijna complete selectie, Wout Roelofs zal ook binnen kort weer aansluiten.
Om precies half 3 floot scheidsrechter de Vries af voor het begin van de wedstrijd en vanaf het eerste moment was het duidelijk Juliana niet was gekomen om in de fuik van Voorwaarts te lopen en veel tegendoelpunten te incasseren. Al snel had Voorwaarts de eerste kans maar Jordy Harms kon het net niet vinden. Er waren felle duels maar de keepers hielden simpel hun doel schoon. Juliana ging voor elke bal en de Voorwaartsen hadden moeite om het spel te controleren. Daarna kwam de wedstrijd los en niet zoals Voorwaarts gehoopt had. Een vrijetrap van circa 35 meter werd in de 16 meter geschoten, de verdedigers van Voorwaarts bleven bijna allemaal staan waardoor er meerdere spelers van Juliana vrij kwamen. Een prooi voor Mike Huiskes die met een boog keeper Stuifzandt met een boog verschalkte en de 0-1 op het scorebord zette. Voorwaarts moest aan de bak en probeerde met lange ballen de spitsen te bereiken maar Juliana verdedigde hard en kort. Al snel wisten de gasten de verdediging van de thuisploeg opnieuw te verschalken. Een aanval over de linkerkant waarbij wederom de verdediging van Voorwaarts niet accuraat ingreep en de 0-2 was snel gemaakt. Een domper voor de thuisploeg die wel wilde maar besluiteloos was in de opbouw. Ook de inzet liet te wensen over waardoor de wedstrijd zonder verdere hoogtepunten naar de rust kabbelde.

In de rust moet trainer Beverdam de boel op scherp hebben gezet want na de rust zagen de supporters een heel ander Voorwaarts. De duels werden nu wel aangegaan en het tempo lag vele malen hoger. Juliana stond met de rug tegen de muur en kwam er maar zelden uit. Voorwaarts bleef drukken en het kon niet anders dan dat hieruit een goal moest vallen. In de 56ste minuut was het zover. Juliana kon de bal niet meer weg krijgen en Alwin Postma onderschepte de bal aan de rechterkant. Zijn voorzet was goed en Bernd Bove kwam goed voor zijn tegenstander en kopte de bal in de verre hoek. Juliana was hierdoor toch wat van slag en probeerde met harde overtredingen het spel van Voorwaarts te ontregelen. De thuisploeg bleef de aanval zoeken en de gasten kwamen niet meer over de middellijn. Een goede actie van Gert Dogger op links leek kansloos maar toch kon hij de bal voor geven. Jordy Niks kopte de bal goed terug die op zijn beurt het hoofd van Jordy Harms vond. De keeper kwam vertwijfeld uit en Jordy kopte de bal handig over hem heen en Voorwaarts stond weer gelijk. De oranjehemden waren ontketend en gingen op zoek naar de winst. Juliana werd overlopen en kon alleen maar achteruit. Ze probeerden het tempo uit de wedstrijd te halen en dat lukte doordat er wel een keer of 5 iemand van de gasten op de grond lag en behandeling nodig had. Ondanks de grote inspanning lukte het Voorwaarts niet om het derde doelpunt te maken. Een zeer spanende slotfase brak aan. Voorwaarts wilde misschien wel iets te graag en Juliana loerde op de counter. In de enige counter van de tweede helft en ruim in blessuretijd (94e minuut) kregen de gasten nog een corner. De voorzet werd slecht verwerkt en kwam in de voeten van de vrijstaande speler van Juliana. Met een zondagsschot schoot hij de bal onhoudbaar in de rechterhoek. Voorwaarts keek weer tegen een achterstand aan waar het zo hard knokte voor de overwinning. De scheidsrechter gaf aan dat er nog zeker 6 minuten te spelen was en Voorwaarts probeerde nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. De thuisploeg kreeg in de laatste minuut nog een dot van een kans. Lars Bove kwam op links vrij voor de keeper maar schot van dichtbij niet goed in en de jonge keeper van Juliana werd de held van de middag. Daarna floot de scheidrechter voor het einde en bleef Voorwaarts achter met een kater. ON won haar wedstrijd wel waardoor de koppositie moest worden overgedragen aan het team uit Almelo. Een wedstrijd die in de eerste helft werd verloren en Voorwaarts uiteindelijk wel meer verdiende dan deze nederlaag. De wonden zullen moeten worden gelikt, het seizoen duurt nog lang. Volgende week speelt Voorwaarts een bekerwedstrijd uit bij Sp. Eefde waarna een uitwedstrijd tegen Drienerlo de eerste periode zal afsluiten.
Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, Postma, Wessels, Meier, Derks, Niks (82. Lensen), B. Bove, Slot, L. Bove, Dogger (74. De Lange) en Harms