Juffen basisschool De Fontein nemen afscheid

0
1371

img-8113-640x480.jpgJuffen Wies van der Boom, Margreet Loendersloot en Erna Kalenkamp nemen afscheid van basisschool De Fontein in Westerhaar. Vandaag zijn de onderwijzeressen door alle leerlingen in het zonnetje gezet.

Al jaren zijn onderwijsbegeleiders Wies van der Boom uit Bruchterveld, Margreet Loendersloot uit Westerhaar en lerares Erna Kalenkamp uit Notter werkzaam op de basisschool. Na veel jaren van plezier, nemen ze afscheid van hun leerlingen en collega’s. “Ik vind het erg moeilijk, want het is gewoon zo leuk. Je stopt er energie is, maar je krijgt er enorm veel voor terug”, vertelt juf Van der Boom.
Juf Kalenkamp stond de afgelopen jaren voornamelijk voor klassen in de bovenbouw, maar diep in haar hart is ze altijd een kleuterjuf gebleven. “Kleuters zijn erg afhankelijk van je en dat vond ik altijd erg leuk, maar eigenlijk heeft elke klas wel wat. Ik had het laatste jaar bijvoorbeeld groep zes en in die leeftijd zie je echt dat ze groter beginnen te worden en zich afzetten tegen alles wat kinderachtig is. En toch zitten sommigen nog graag bij je op schoot”, vertelt de juf lachend.
Juf Van der Boom en juf Loendersloot hebben de afgelopen jaren de leerlingen begeleid die wat meer hulp nodig hadden. Een baan die veel voldoening geeft volgens de dames. “Je krijgt kinderen die iets juist niet kunnen en jij kan hen de zekerheid geven dat ze op een bepaald gebied toch echt veel kunnen. Dat vond ik erg bijzonder”, aldus juf Van der Boom.

Introductie scheiding

“Ik weet nog dat ik een meisje begeleidde waarover grote zorgen waren bij de schoolleiding en de ouders. Tot een bepaald niveau hebben we haar begeleid en een paar jaar later werd ze voorleeskampioen. Geweldig”, vult juf Loendersloot stralend aan.
De juffen koesteren allemaal warme herinneringen aan hun tijd op ‘De Fontein’. Ze dragen de collega’s, de leerlingen en de ouders een warm hart toe. Dat ze het dorp en de school gaan missen, is zeker. Juf Van der Boom: “Ik houd van Westerhaar. Ik zeg altijd voor de grap dat ik in Westerhaar woon en me ‘s avonds en in het weekend terug trek in Bruchterveld.” De onderwijzeressen zijn lovend over de ‘cultuur’ op de Westerhaarse school. Ze benadrukken dat het contact tussen de ouders ontzettend goed is en vinden dit van groot belang. Juf Loendersloot: “Ik zeg altijd: ‘Leuke kinderen hebben leuke ouders en andersom.'” De andere dames knikken instemmend. “De contacten met de ouders zijn goed en daar doen we ons best voor. Als er waardering over en weer is, zorgt dat voor een goede sfeer tussen de ouders, kinderen en docenten.” (De Koerier)

img-8104-640x480.jpg img-8105-640x480.jpg
img-8110-640x480.jpg img-8116-640x480.jpg

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier