Juf Veneberg neemt afscheid van CBS De Fontein – locatie Hoofdweg

0
1189

In de derde week van het nieuwe schooljaar op woensdag 14 september, viert juf Ina Veneberg haar afscheid op school CBS De Fontein. Ze gaat genieten van haar welverdiende pensioen, ook al zal ze het onderwijs nog niet helemaal verlaten.

Waar het tegenwoordig niet vanzelfsprekend is dat er langere tijd in één vakgebied, laat staan één plaats wordt gewerkt, is dat bij juf Veneberg wel anders. Tweeënveertig jaar is zij actief geweest binnen het onderwijs in Westerhaar. Op 1 september 1980 begon ze op kleuterschool De Springplank, waarna ze als hoofdleidster naar kleuterschool De Woelwaters ging. De volgende locatie was CBS Rehoboth, de eerste school die in Westerhaar werd gesticht. Als laatst was ze werkzaam op de school waar ze nu afscheid van neemt, namelijk CBS De Fontein aan de Hoofdweg (voorheen De Albert Bakhuisschool).

Juf Veneberg heeft vele kinderen zien komen en gaan. In al deze jaren is ze vooral als kleuterjuf actief geweest in de groepen 0, 1 en 2. Naast dat ze het fijne weet van het geven van onderwijs aan jonge kinderen, is haar kennis van Westerhaar tekenend voor haar betrokkenheid. Juf Veneberg is het hele dorp ongeveer door geweest en kent elke straat. Ook weet ze van vele dorpsbewoners waar ze wonen of gewoond hebben. Ze is trots op dit dorp en zal het altijd een warm hart toedragen.

De leerlingen en ouders zullen juf Veneberg gaan missen, net zoals haar collega’s dat zullen doen. Om het onderwijs nog niet helemaal vaarwel te hoeven zeggen, blijft ze een dag in de week beschikbaar als invalleerkracht. En haar vrije tijd? Die zal de juf onder andere gebruiken voor het inrichten van haar eigen schoolmuseumpje, waar ze door de jaren heen een schat aan spullen voor verzameld heeft. Zelfs na tweeënveertig jaar is de toewijding aan het vak een krachtige eigenschap van deze doorgewinterde juf. Het is haar van harte gegund om van haar welverdiende vrije tijd te genieten!

Voor ouder(s), verzorger(s), (oud) leerlingen en andere belangstellenden is er gelegenheid om juf Veneberg te ontmoeten en/of te bedanken voor haar inzet. Op woensdag 14 september tussen 11.45 uur tot 12.15 uur bent u van harte welkom:

CBS De Fontein
Hoofdweg 56
7676 AG in Westerhaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier