Jubileumconcert SDG Westerhaar

0
1064

In een volle Kulturhus De Klaampe hield SDG Westerhaar volgens traditie op de laatste zaterdag van maart haar voorjaarsconcert.

Onder leiding van dirigent Frank Uuldriks begon de fanfare met het openingskoraal “Be still for the presence of the Lord”.

De slagwerkgroep onder leiding van Roy Hendriks bracht voor de pauze de muziekstukken “You’re so Cool” en “African Suite” terwijl de fanfare “Coldplay in Symphony” en de polka “Diamanten der Blasmusik” ten gehore bracht.

Voor de pauze was het nog eerst de beurt aan het B-orkest van de fanfare en de jeugdslagwerkgroep onder leiding van Roelf-jan Schipper.

Met leuke muziek van deze jeugdgroepen werd aangetoond dat de toekomst voor SDG er goed uit ziet.

Na de pauze kwam doedelzakspeelster Annemiek van Doesburg de zaal in. Ze werd door de fanfare begeleid met het zeer bekende nummer “Highland Cathedral”.

De slagwerkgroep begon na de pauze met “Bongoman”, waarna de fanfare iedereen meenam naar “A day at the Circus”.  Een muziekstuk wat opgefleurd werd met plaatselijke clowns en artiesten. Tevens speelde Pascal Keuken als Pierrot, op zijn Euphonium een geweldige solo met het muziekstuk “The Holy Well”.

Met “A tribute to Amy Winehouse” bracht de fanfare het publiek nog eenmaal in extase terwijl de slagwerkgroep met de nummers “Atemloss” en “Doe Normaal”, een ode aan de achterhoekse boeren rockband, het concert compleet maakte.

Voor de slagwerkgroep was dit het laatste optreden onder leiding van Roy Hendriks. Na een periode van ruim 10 jaar hebben beide partijen besloten om de samenwerking te beëindigen.

Ook werd afscheid genomen van Gerrit Flims als concertspeaker. Na ruim 40 jaar de concerten aan elkaar te hebben gesproken, heeft hij aangegeven dit stokje te willen overdragen aan iemand anders.

Tijdens het concert werden 6 leden gehuldigd;  Marjolein Verra, Ageet Kijk in de Vegte, Leander van Losser, Erik Verra (wegens blessure afwezig), Jeffrey Niks (allen 12.5 jaar lidmaatschap) en Michael Mensen (25 jaar lidmaatschap).

Tevens werd erelid Piet Snippe gehuldigd met zijn 80-jarig lidmaatschap.

De laatstgenoemde kon vanwege zijn hoge leeftijd en lichamelijke gesteldheid niet aanwezig zijn en zal de bijbehorende oorkonde privé ontvangen.

Foto’s: Juliantien Fotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier