Jongerenraad Twenterand presenteert rapport

1
704

De jongerenraad Twenterand heeft het eerste adviesrapport aangeboden aan het College van B&W en de gemeenteraad van Twenterand. Dit rapport gaat over de problematiek rondom alcohol en drugs. Met name is gekeken naar de problematiek rond de drug GHB.

Veel jongeren in de gemeente Twenterand komen of kunnen in aanraking komen met deze drugs. Dit komt door het feit dat het makkelijk zelf te maken is. Daarnaast is het een goedkope drug, waardoor het makkelijker is om veel te kopen voor jongeren.

Barend Lemans: ‘Jongeren uit de gemeente Twenterand die in aanraking komen met deze drug hebben niet alleen zichzelf ermee. Andere jongeren uit de gemeente hebben evengoed last van deze drugs gebruikende jongeren. Het heeft een negatieve invloed. Jongeren uit de gemeente Twenterand kunnen bekend komen te staan als grote drugsgebruikers, terwijl dit niet zo is.’

Introductie scheiding

 

Uit een enquête die de jongerenraad onder leerlingen van de derde en vierde klas van het Noordik te Vriezenveen heeft gehouden, bleek dat de helft van de deelnemende jongeren mensen kenden die drugs gebruikten. Daarnaast geeft 41 procent aan dat ze plaatsen kent waar drugs gebruikt word.

Uit dezelfde enquête bleek eveneens dat zes op de tien jongeren vindt dat de voorlichting over drugs op school onder de maat is. ‘Dit geeft toch wel aan dat jongeren bewust bezig zijn met de eventuele gevaren van drugs. Ze geven zelfs aan dat ze de voorlichting onder de maat. Hier ligt een taak voor de gemeente in samenwerking met de scholen zelf, volgens Barend Lemans.

Andere gemeenten hebben met hetzelfde GHB-probleem gekampt en hebben die deels weten op te lossen. Een van de adviezen van de jongerenraad is daarom om met deze gemeenten in contact te treden en te bekijken wat deze gemeenten op het gebied van GHB hebben gedaan.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier