Jongerenraad Twenterand komt weer niet van de grond

0
625

Het is niet de eerste keer dat de VVD Twenterand de alarmbel luidt over het functioneren van de jongerenraad. In de afgelopen jaren heeft dit instituut helaas niet of zeer gebrekkig gefunctioneerd, terwijl er jaarlijks wel 4000,= euro subsidie voor wordt verstrekt.
In het voorjaar van 2011 is één en ander weer eens nieuw leven ingeblazen en kwam er onder meer door de initiatieven van Rik Pape een nieuwe jongerenraad “Speak Up” tot stand. Deze raad zou zaken enthousiast oppakken en jaarlijks vier keer gaan vergaderen. De praktijk is echter anders. Buiten een kennismakingsgesprek met de nieuwe leden in juni 2011 is er helaas verder niet veel gebeurd.

Introductie scheiding

Reinier Geerligs, fractievertegenwoordiger van de VVD: “Ik heb Rik Pape een aantal weken geleden gevraagd om de notulen van de gehouden vergaderingen, maar ik heb helaas niets ontvangen. Het is mij nu duidelijk geworden waarom ik deze niet heb gekregen. Ik ben zeer teleurgesteld in alle betrokkenen en betreur dat een jongerenraad in Twenterand maar niet van de grond kan komen. Dit is een gemiste kans om als jongeren je stem te laten horen en er wordt nog subsidie voor verstrekt ook.”

Bij navraag door Reinier Geerligs bij de voorzitter van Speak Up Leon Aalderink, werd bevestigd dat er inmiddels een mail is verstuurd naar de leden van de raad om eens bij elkaar te komen en deze vergadering staat gepland voor 18 december 2011. Geerligs: “Misschien is deze vergadering wel gepland naar aanleiding van onze mail over het opvragen van de notulen, maar ik moet helaas, ook na mijn gesprek met Leon Aalderink, constateren, dat er behalve enige sociaal media activiteiten, vanaf juni 2011 niets concreets van de grond is gekomen en er verder geen vergaderingen zijn belegd.”
De VVD gaat de portefeuillehouder hierover benaderen en wil in dit gesprek onder andere het verlenen van de subsidie (gemeenschapsgeld) ter discussie stellen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier