JONGEREN ZWAAR TELEURGESTELD IN GEMEENTE

1
778

TWENTERAND – In een brief aan college en raad schrijven Kevin den Besten en Vera Libbers namens de Jongerenraad Twenterand en de jeugd en jongeren van de inloop dat zij “niet serieus” worden genomen. “U houdt geen rekening met ze. Triest.”

Dinsdagavond was een afvaardiging van de Jongerenraad en de inloopjeugd vanuit alle kernen in het gemeentehuis, omdat de raad zou spreken over de financiën van Stichting Welzijn Twenterand. Verondersteld werd dat het agendapunt snel aan bod zou komen. Het tegendeel bleek waar. Het werd voor de jeugd, die om kwart over negen naar huis moest, té laat. “Voor niets hebben zij gewacht over wat er gebeurt met hun inloop.”

En: “Later op de avond werd het agendapunt van de varkens-flats wel naar voren gehaald. Wij snappen hier niets van. U heeft gezien dat er veel jeugd aanwezig was. U had kunnen weten dat zij niet de hele avond kunnen blijven. In ieder geval is deze teleurgestelde groep een negatieve ervaring rijker.”
Den Besten en Libbers zijn “enorm gefrustreerd” door uitspraken van SGP, HVT en ChristenUnie die vindt dat “wij het maar moeten doen met een dagdeel inloop in elke kern. Een beschamende opmerking”. Ook het CDA is hen “tegen-gevallen”. Vorig jaar is er met het CDA gepraat: “Wat een mooie woorden, wat is de jeugd toch belangrijk, zeiden ze tegen ons. Dat hebben we gemerkt.”

De jongeren spraken deze week met directeur Elzinga van SWT. “Die vertelde ons dat hij harde maatregelen moet treffen, omdat er voor hem geen andere keuzes zijn. Hij zegt nu alleen nog te kunnen korten op gebouwen en het personeel van het jeugdwerk. Hij vertelde dat TokoJoko sluit, omdat de huur aan de Tafeltennisclub niet opgebracht kan worden”.

Volgende week is er een gesprek in Vriezenveen om ook deze locatie na 1 juli te sluiten. “Dan blijft alleen nog de inloop in Westerhaar en Vroomshoop over, maar hoeveel kon hij nog niet vertellen. Wij vinden dit echt erg, maar we begrijpen dat ze niet anders kunnen.” Den Besten en Libbers: “Verantwoordelijk is de wethouder en de partijen die voor deze onnozele beslissing hebben gestemd”.

Als laatste willen de jongeren in de brief aan het college en de raad kwijt “dat wij voor de opvulling wel gebruikt worden om de Toekomstvisie van de gemeente samen te stellen, omdat de jeugd er niet is bij betrokken, maar als het om echte dingen gaat voor ons tellen wij niet mee. De jeugd en de jongeren zijn blij met een stichting die inloop organiseert, muziekavonden en comedy. Er gebeurt eens wat in deze doodsaaie gemeente. Nu worden ons dit soort leuke dingen afgepakt. U wordt bedankt (DeltaFm)

 

1 REACTIE

  1. op delta wordt toch altijd reclame gemaakt voor de jongereninlopen in de gemeente twenterand

    nou dat heeft dus niet veel geholpen

    iedereen zit altijd te zeuren over hangjongeren , maar als ze nu de inlopen gaan sluiten waar moeten deze kinderen dan naar toe

    overal is geld voor maar voor zo iets , vergeet het maar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier