Jongeren staan voorop bij samenwerking

0
2395
Op de foto van links naar rechts: wethouder Mark Paters (gemeente Twenterand), Gert Bolhuis (Stichting Jongerenwerk Den Ham), Renny van Faassen (Stichting ZorgSaam Twenterand) en Rick Keus (Stichting Reflection). Op de foto ontbreekt Mirjan Hijink (Radar Uitvoering).

Radar Uitvoering, Stichting Jongerenwerk Den Ham, Stichting Reflection, Stichting ZorgSaam Twenterand en de gemeente Twenterand hebben donderdag 17 januari een overeenkomst getekend, waarmee ze bekrachtigen dat ze er samen voor gaan zorgen dat de jongeren de hulp krijgen die ze verdienen. Wethouder Mark Paters is erg blij met de ondertekening: “Onze partners in het jongerenwerk laten hiermee zien dat de jongere voor hen op nummer 1 staat en dat is goed om te vernemen.”

De gemeenteraad heeft voor het jongerenwerk aan het College een opdracht gegeven: ‘het realiseren van integraal jongerenwerk in de gemeente Twenterand waarin men werkt als één team en vanuit één visie met in elke kern één jongereninloop.’ Met de ondertekening van de overeenkomst herstellen de stichtingen het vertrouwen in elkaar, waarmee ze de herpositionering van het jongerenwerk nieuw leven in willen blazen.

Voor jongeren

Jongerenwerkers bieden een luisterend oor voor jongeren, moedigen ze aan om talenten te benutten, organiseren activiteiten en stimuleren de eigen verantwoordelijkheid en het nemen van initiatieven door jongeren. De jongerenwerkers doen dit door het geven van informatie en advies, te coachen en vroegtijdig problematiek te signaleren. Indien nodig leiden jongerenwerkers de jongeren door naar de juiste vorm van ondersteuning. Iedereen onderschrijft het belang van samenwerking. Het komt ten goede aan de kwaliteit en het verminderen van de kwetsbaarheid van het jongerenwerk in Twenterand en daar zijn de jongeren in Twenterand bij gebaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier