Jonge talenten damclub Westerhaar

0
715

dam_kampioenen_300Tijdens het Overijssels kampioenschap sneldammen te Almelo behaalden de jeugdleden van damvereniging Witte van Moort (WvM) maar liefst drie titels. Bij de jongste categorie, de welpen, was de 8-jarige Stefan Middag met overmacht de sterkste. Hij haalde dan ook de maximale score. Stefan damt nog maar twee jaar maar maakt een enorme progressie door. Hij is ook altijd blij dat zijn ouders vaak aanwezig zijn tijdens de wedstrijden en ook zijn jongere broertje Mathijs is lid van de damvereniging. Hij krijgt training van Niek Kloppenburg en dat is duidelijk te zien in zijn spelopvatting: het aanvallen. Stefan behaalde zijn eerste titel maar gezien zijn leeftijd en ambities zullen er nog wel meer volgen.

Bij de aspiranten ging de titel verrassend naar Alex Noppers. Alex komt uit een echte damfamilie. Ook zijn vader en broertje en zusje zijn lid van de vereniging. Vader Adriaan is zelfs lid van het jeugdbestuur. De 15-jarige Alex is al vanaf 1999 lid. Maar onder zijn leeftijdsgenoten was er altijd een ander die de titels binnenhaalde. Eerst eindigde hij altijd achter Joost Muller uit Dedemsvaart en later werd Michel Stempher uit Kampen een grote plaaggeest. Eindelijk kon hij deze maand deze traditie doorbreken en behaalde hij ongeslagen het kampioenschap. Nadat hij vorig jaar, na een barrage de finale om het NK misliep, is hij er dit jaar zeer op gebrand om dit niet weer te laten gebeuren omdat het zijn laatste jaar in deze leeftijdscategorie is. Behalve het actief dammen is Alex ook competitieleider bij de jeugd om zo ook zijn bijdrage op het organisatorische vlak te leveren. Bij de junioren behaalde Niek Kloppenburg de titel en hij behaalde hiermee de `dubbel.` Niek is al lang een zeer getalenteerde speler en groeit langzaam naar een basisplaats in het standaardteam van de Westerhaarse damclub. In alle jeugdcategorieën wist hij een provinciale titel te behalen maar zijn doel om in de finale van het NK junioren te spelen. Dat heeft hij nog niet eerder bereikt. Niek is momenteel speler van het tweede team dat uitkomt in hoofdklasse van de KNDB. Behalve het dammen, is Niek bij de vereniging ook nog actief als jeugdtrainer en als secretaris van het jeugdbestuur.

Na een mindere periode van jeugddamclub WvM de afgelopen jaren lijkt het nu allemaal weer beter te gaan. Een belangrijke factor in dit geheel is het aantrekken van jeugdtrainer Danny Slotboom uit Enschede, een speler uit het standaardteam van WvM. Hij heeft meer structuur aangebracht in de trainingen en dat lijkt nu de vruchten af te werpen. Ook een belangrijke factor voor de successen is de betrokkenheid van de ouders van de kinderen, ook op bestuurlijk niveau. Twee leden van het jeugdbestuur dammen zelf niet, maar als ouders zetten zij zich wel in om werkzaamheden bij de damvereniging te verrichten. Volgens de club is de sfeer de laatste jaren hierdoor sterk verbeterd. De betrokkenheid van trainers, spelers en ouders heeft er volgens de verenigings sterk toe bijgedragen dat er weer gepresteerd wordt. Ook op het hoogste niveau gaat het goed met de vereniging want in de ereklasse wist WvM als derde club van Nederland te eindigen. (Tubantia)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier