JOHANNES SCHIPPER, NIEUW CDA-RAADSLID TWENTERAND

0
1630

johannes_schipper_001_1_800x600_600De heer Johannes Schipper uit Westerhaar-Vriezenveensewijk volgt Johan Oordt op als gemeenteraadslid voor het CDA in Twenterand.
In de eerstvolgende raadsvergadering op 11 november zal de beëdiging plaatsvinden. Hiermee heeft de kern Westerhaar – Vriezenveensewijk voor het eerst in de Twenterandse geschiedenis een volksvertegenwoordiger uit de CDA-gelederen.
Mans Aalderink was het laatste CDA-raadslid uit Westerhaar in de Vriezenveense gemeenteraad. In Sabine Uitslag kent Westerhaar-Vriezenveensewijk zelfs een 1e geboren en getogen Westerhaarder als lid van de Staten Generaal-2e Kamer.

Johannes Schipper woont zijn hele leven aan de Dalweg op de Johannes-Hoeve en was daar vele jaren praktiserend melkveehouder. In het dagelijks leven is Johannes nu werkzaam als fokkerij technisch adviseur voor de importeur van de Canadese K.I.-organisatie in de melkveehouderij. Tevens is hij verantwoordelijk voor beheer van de internetsite van deze organisatie.
Binnen agrarische organisaties als LTO, CBTB en CPJ was en is hij een graag geziene gast. Als actief belijdend lidmaat van de Nederlands Hervormde Kerk was hij jarenlang werkzaam als penningmeester van de plaatselijke diaconie en in de kerkenraad in Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Johannes kreeg het CDA met de paplepel mee. Zijn vader R.H. Schipper ( Roelf van `n Boosman) was jarenlang raadslid voor CHU en CDA, meervoudig CDA-lijsttrekker in de 80-er jaren en wethouder in de gemeente Vriezenveen.
Johannes is lid van de CDA-kerncommissie Westerhaar-Vriezenveensewijk en sinds 2006 actief betrokken bij het gemeenteraadswerk als CDA-fractievolger voor de portefeuilles van de wethouders Becker en Koops Van `t Jagt. Hij is dus al ingewerkt op landbouw, sport, cultuur, ruimtelijke ordening en financiën en volgde eerder de training voor aspirant-raadsleden van het CDA Steenkamp Instituut.
Voorheen was hij in het CDA o.a actief als vice-voorzitter van het CDA-wijk- en afdelingsbestuur Vriezenveen en tijdens diverse CDA-campagne-activiteiten voor Westerhaar en Twenterand. Huize Schipper is al diverse generaties een vertrouwde en veelgewaardeerde uitvalsbasis voor groene ludieke acties met een bierbike of draaiorgel, tijdens de Westerhaarse wandelvierdaagse of voor een ALV.
Johannes was recent 25 jaar getrouwd met Hermie Bremmer (geboren en getogen in de Westerhoeven) en is vader van 4, sociaal zeer actieve, kinderen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier