Jitske Wagt, Daan Berends en Emma Marsman voorleeskampioenen 2015 van de gemeente Twenterand.

0
1076

2015-twenterand-10-feb.jpgIn de Brede school van Den Ham werd op dinsdag 10 februari de gemeentelijke voorleeswedstrijd gehouden. Na een spannende strijd werden Jitske Wagt van CBS Rehoboth, Daan Berends van CBS De Fontein locatie Hoofdweg en Emma Marsman van Chr. dalton basisschool De Maten uiteindelijk de voorleeskampioenen van de gemeente Twenterand.
Deze drie kampioenen gaan Twenterand op donderdag 5 maart verdedigen in de halve finale, die plaats vindt in Sociaal Cultureel Centrum “De Carrousel” in Ommen. Daarna volgt nog een provinciale finale.

Er werd voorgelezen in drie rondes, met telkens zes of zeven voorlezers.
Winnaar van de eerste ronde Jitske Wagt las voor uit een echt meidenboek
“I love Liv”, over de 13-jarige Liv die moet leren omgaan met drie vaders, een hoogzwangere moeder, een veel knappere zus en een verdrietige vriendin.
Daan Berends, winnaar van de tweede ronde, las uit het spannende fantasyboek “De grijze jager”, over de 15-jarige Will, die in de middeleeuwse wereld vol ridders, kastelen en monsters opgeleid wordt tot een zogenaamde grijze jager: een spion van de koning. Daan las het verhaal beeldend voor met een perfect voorleestempo.

Introductie scheiding

 In ronde drie was het muisstil toen Emma Marsman voorlas uit het ontroerende verhaal “Spijt”, over Casper, wiens moeder overlijdt aan kanker.

De jury bestond in wisselende samenstelling uit Angeliek en Jakob de Jong (van boekhandel De Jong), Gerda Dorman, voormalig docent Nederlands aan het Noordik in Almelo, Kristina Odenhamn, cultuurcoach in de gemeente Twenterand, en Sipy Bos, leesconsulent van bibliotheek Twenterand. In de pauze waren er enthousiaste muziek- of dansoptredens van enkele leerlingen. Bij de prijsuitreiking kregen de winnaars een boekenbon, een tas van de Voorleeswedstrijd en een oorkonde. Voor alle voorlezers was er polsbandje en een medaille. Binnenkort ontvangen alle deelnemers nog een DVD van de Voorleeswedstrijd, gemaakt door Regina Weenink Videoproducties.

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen i.s.m. Stichting CPNB en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier