Jeugdwerkloosheid in Twenterand bijna verdubbeld

0
891

twenterand.jpgDe jeugdwerkloosheid in de gemeente Twenterand is in een jaar tijd met 87,5 procent toegenomen. Waren er 1 juli vorig jaar 56 jongeren (tot 23) als werkloos geregistreerd, per 1 juli van dit jaar waren dat er 105. Dat blijkt uit onderzoek van de Regio Twente.

Volgens de Regio Twente zijn nog niet eens alle jongeren in de regio geregistreerd, zodat de kans groot is dat het aantal verder zal toenemen. Twenterand neemt in regionaal verband de twee na laatste plaats in: alleen Dinkelland (161,5 procent) en Tubbergen (113,3 procent) scoren slechter wat betreft de jeugdwerkloosheid). De plattelandsgemeenten scoren veel beroerder dan de steden.

Van de veertien gemeenten in Twente boeken alleen Oldenzaal en Haaksbergen een positieve score met een afname van de jeugd-werkloosheid van respectievelijk 13,2 procent en 2,2 procent. Ook de gemeente Wierden doet het relatief goed, want het aantal jongeren zonder werk was een jaar geleden 45 en nu eveneens.

De gehele Regio Twente liet afgelopen jaar een toename van de jeugdwerkloosheid zien van 16,5 procent, terwijl dat landelijk exact vijf procent was. Jongeren in Twente worden, zo luidt de conclu-sie dan ook, hard getroffen door de crisis. Vooral in de technische beroepen en in de bouwnijverheid krijgen ze zware klappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier