Jeugdvakantiespelen in Westerhaar-Vriezenveensewijk.

0
1245

   0341_400
Westerhaar – Maandag gingen de jeugdvakantiespelen van start. Er werd begonnen met een vossenjacht voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het weer was ideaal en de kinderen kwamen in groten getale.
Dinsdag begon het voor de kinderen van 3 t/m 5 jaar met een knutselmorgen.De oudere kinderen hadden een sportmorgen in Kulturhus ”De Klaampe”.
In de middag werd er geknutseld door deze kinderen. Er werden leuke dingen gemaakt, oa een dobber, kaarten en er werden T-shirts gemaakt voor de piratenavond.
‘sAvonds werd er gevist voor de wisselbokaal.
De jongste kinderen hadden op woensdagmorgen een sportmorgen. De oudste kinderen begonnen met het bouwen van de hutten in het houtdorp. Er werd flink getimmerd. Eten en drinken was er voldoende. Er werd tussen de middag gebarbecued.
Om 19.00 uur begon de piratenavond. Deze avond werd goed bezocht en er werd veel gezongen en gedanst.
Donderdagmorgen stond er voor de kleintjes een springkussen op het terrein en werden er spelletjes gespeeld. De kinderen kregen allemaal een snack en er werd afgesloten met een voorleesverhaaltje. De week zat er voor de kleintjes op. De groten gingen verder met het bouwen. Om 12.00 uur kregen ze pannenkoeken, die waren gebakken door vrijwilligers.
Donderdagavond stond in het teken van de jaarlijkse playbackshow. De opkomst was hier ook groot. In de pauze konden de belangstellenden kijken en luisteren naar een optreden van John Otten uit Sibculo. Hij trad hier belangeloos op. Hij is vooral bekend door TV Oost en de piratenmuziek. Het was een geslaagde avond. De kinderen gingen naar de hutten en de ouders werden naar huis gestuurd.
Vrijdagmorgen konden de kinderen tussen 7.30 en 8.00 uur weer opgehaald worden. Ze gingen allemaal moe, maar voldaan naar huis. Voor de vrijwilligers wachtte nog de taak om de boel weer op te ruimen, voordat ze na de lange nacht eindelijk naar bed kunnen gaan.
Door de medewerking van al de vrijwilligers en de sponsoren is het weer een geslaagde week geweest voor vele kinderen.

 0185_400  081707122730_400
                             Zingende vrijwilligers.                                              Toch wel zwaar zo`n weekje jeugdvakantiespelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier