Jeugdig Voorwaarts speelt fortuinlijk gelijk tegen ASV’57

0
2153

Op de dag dat aanvoerder Lars Bove voor de rest van het seizoen door een stage in het buitenland zit moest Voorwaarts onder winterse omstandigheden aantreden tegen ASV’57 uit Aadorp. De thuisploeg kon wel weer beschikken over Jordy Wolters en was er een basisdebuut voor de in de winterstop overgekomen jeugdspeler Rene Eggink.

De wedstrijd begon om 14:45 uur onder sneeuwende omstandigheden. Beide ploegen hadden daar duidelijk last van want het veldspel was in de openingsfase zeer matig. ASV’57 herstelde zich daar gedurende de eerste helft van terwijl Voorwaarts foute passes bleef produceren. De gasten kregen dan ook goede kansen. Het leek een wonder dat een aantal aanvallen niet binnen de palen viel. Zo werd er een bal van de lijn gered en stond de paal de gasten in de weg waarna de rebound door Voorwaarts van de lijn werd gehaald. Kreeg Voorwaarts dan geen kansen? Die waren in de eerste helft zeer schaars. Het enige gevaar kwam via een corner van Gert Dogger Waar Bjorn Wessels zijn hoofd in vrijstaande positie niet goed tegen de bal kon drukken. Ook kreeg Mauro Slatius na goed voorbereidend werd van Andreas Thijssen een aardige kans maar zijn schot ging net naast. De rust werd bereikt met de brilstand. De gasten konden daar met minst tevreden over zijn gezien de veel gemiste kansen. Bij Voorwaarts zou het na rust alleen maar beter kunnen, het was in verdedigend opzicht misschien wel de slechtste 45 minuten van de competitie.

Met Yarnick Boertje voor Rutger Slot probeerde trainer Tim Nijzink na de rust iets meer stabiliteit te krijgen echter was ASV’57 na 1 minuut al succesvol. Een aanval over rechts werd door Lars Stokman binnen getikt. Nu moest Voorwaarts zeker meer laten zien en mondjesmaat werd het spelbeeld beter. De 17 jarige Rene Eggink die naast de bijna 38 jarige Gert Dogger op het middenveld stond speelde gaandeweg de wedstrijd steeds beter en Voorwaarts probeerde ASV’57 achteruit te drukken. Dat lukte bij vlagen redelijk en was met standaardsituaties gevaarlijk. Andreas Thijssen had geen geluk toen de bal na een vrije trap via de keeper in de kluts net naast vloog. Voorwaarts bracht Sander Scherphof voor Andreas Thijsen en Nick Wessels voor Mauro Slatius. Met Nick Wessels liet trainer Nijzink wederom een jeugdspeler debuteren. Wout Roelofs werd verder naar voren geschoven en met die wissels werd Voorwaarts duidelijk gevaarlijker. Voorwaarts knokte hard zonder echt beter te voetballen. De enige goede aanval van de wedstrijd van de thuisploeg was goed voor de gelijkmaker. Een prima voorzet van Wout Roelofs werd bij de tweede paal door Roy de Lange binnen geschoten. ASV’57 was geschrokken en probeerde de winst nog te bewerkstelligen maar wat ze in de eerste helft waren vergeten konden ze nu niet meer rechtzetten. Na 94 minuten floot de zeer goed leidende scheidsrechter Marschalk de wedstrijd ten einde en kon Voorwaarts zeker gezien de eerste helft blij zijn met dit punt.

Een zeer matige wedstrijd van Voorwaarts waar het in de eerste helft verdedigend niet goed stond. Een groot excuus is op zijn plaats als je bedenkt dat naast de 2 debuterende jeugdspelers er maar liefst 8 spelers speelden die vorig seizoen nog in de JO19 acteerden. Het publiek zal geduld moeten hebben met het jeugdige team, Volgende week moet Voorwaarts op bezoek bij koploper PH in Almelo.

Opstelling Voorwaarts: Stuifzandt, de Lange, B. Wessels, Wolters, Slot (45. Boertje), Roelofs, Klos, Eggink, Dogger, Thijssen (67, Scherphof), Slatius (75. N. Wessels)