Jeugd- en tienerinlopen SWT minder vaak open

0
775

TWENTERAND – Na een mooie openingsweek met de Summergames gaan vanaf deze week de deuren van de inloopcentra van Stichting Welzijn Twenterand echt open. Vanwege bezuinigingen door de gemeente Twenterand moeten de jeugd en tieners het met minder doen. En dat voor het tweede achtereenvolgende jaar. En het zou wel eens nog minder kunnen worden.

Voor de jeugd (10-12 jaar) is elke woensdagmiddag de inloop geopend vanaf 13.30 uur. Dat is in de kernen Vroomshoop, Vriezenveen en Westerhaar-Vriezenveensewijk. In tegenstelling tot vorig seizoen is de jeugdinloop in Den Ham op woensdagmiddag gesloten.

Voor tieners van 12-17 jaar zijn de inlooptijden in alle vier kernen verminderd. Terwijl de behoefte groeiende is, zo blijkt uit de bezoekcijfers van het afgelopen seizoen.
In Westerhaar-Vriezenveensewijk willen ook de jongeren vanaf 18 jaar graag een eigen inloopavond. Maar de subsidies hiervoor zijn door de gemeente jaren geleden geschrapt. St. Welzijn Twenterand wil desalniettemin in gesprek met de gemeente om ook deze doelgroep hier te bedienen. Immers de Jeugdnota spreekt van de leeftijd tot en met 23 jaar.

Zie voor openingstijden inlopen www.jongtwenterand.nl. Meer info staat ook op www.welzijntwenterand.nl in de rubriek `sociaal cultureel werk` en vervolgens `jeugd & tieners`.

Zoals bekend heeft Stichting Welzijn Twenterand enkele bezwaarschriften ingediend tegen raads- en collegebesluiten bij de onafhankelijke Commissie Bezwaarschriften. Het advies en de uitspraak van deze commissie kan van invloed zijn op de toekomstige openingstijden van de jeugd- en tienerinlopen, maar ook op de overige activiteiten.(DeltaFM)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier