Jeugd damclub Witte van Moort slaat opnieuw toe!

0
1284

img_3997_640x480_640Zaterdagmiddag 3 april werd in het eigen clubgebouw van damclub Witte van Moort de 6e ronde van de PODB-cup gespeeld (www.podb.nl).

Deze middag streden circa 70 spelers, fanatiek begeleid door hun ouders en trainers, in de categorieën welpen, pupillen en aspiranten om de hoogste plaatsen. Hiervoor werden weer prachtige bekers ter beschikking gesteld.

Ook diverse spelers en speelsters van “Witte van Moort” traden aan. In korte partijen van 10 minuten per speler, waarbij ook niet leden mogen meedoen, bestreed de jeugd elkaar op het scherpst van de snede. De ontwikkeling en inzichten in het spel verschillen nogal waardoor voor sommigen het meedoen belangrijker is dan het resultaat. De spelers van Witte van Moort presteerden naar hun mogelijkheden meer dan voldoende en bemachtigden een deel van de prijzen.

De voor Witte van Moort uitkomende Bert Aalberts was opnieuw de beste in de categorie aspiranten. Ook in de categorieën welpen en pupillen behaalden de WvM spelers prima plaatsen. Voor de volledige resultaten van deze middag surft u naar de PODB site waarbij zij opgemerkt dat de resultaten van elke speelronde bepalend zijn voor de indeling van de volgende ronde. De sterksten worden telkens bij elkaar ingedeeld waardoor een natuurlijke selectie ontstaat. Bij elke ronde krijgt de nummer één 15 punten, nr. 2 krijgt er 12, nr 3 krijgt er negen, nr. 4 zes, nr. 5 drie en nr. 6 één. Aan het eind van de 8e ronde is de winnaar bekend is. Indien nodig worden beslissingswedstrijden gespeeld.

Aan het slot sprak Tonny Keizer uit Borne lovende woorden over Witte van Moort die dit jaar 50 jaar bestaat. Zij vertolkt een voorbeeld functie op damgebied voor zowel Overijssel als in Nederland. De prijzen werden uitgereikt door de jeugdvoorzitter van WvM

Voor meer informatie en foto`s kunt u terecht op de website van damclub Witte van Moort
(www.damclubwittevanmoort.nl)

Tip; kijkt u eens op www.kurnik.org waar u na het aanmaken van een account op elk gewenst tijdstip kunt dammen maar ook andere spellen kunt spelen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Typ je naam hier